Happy new year

Hej sötnosar, har försökt sätta i löshåret osv nu, och om jag har mössa så funkar det asbra :D Tror jag ska fortsätta med det tills jag har råd med nytt. Trevlans! Snart ska jag och bebis i alla fall ner och käka lite efterrätt, och sen smälla raketer.. Sen sover ju baby här, kommer ha det asnice.. Typ allt jag skulle säga.. Men en bild på löshåret, och jag vet att det är typ grått hahahahha:

Mitt 2011

Januari - Det var här mitt liv gick från toppen till botten, verkligen. Hade jullov till den 9:onde om jag inte minns fel. Var med kompisar som Linn, Moa & Elin mest. Vi hade riktigt kul. Moa påpekade en sak som jag visste redan då men som jag inte vågade erkänna för mig själv. Vill även tacka Moa Hedman för allt stöd jag fått genom det här. Jag mådde så vidrigt i januari. Började hos två kärringar på BUP i Järva som bara gjorde allt ännu värre. Annars hände ingenting. Tog fram kameran och fotade på autoläget med blixt haha ibland. FIck något ryck och gjorde läxor noggrant ibland. Gick ut och sprang varje dag.

Februari - Här var jag nära på att dö. Det går inte att beskriva vilken jävla månad februari var. Kan inte berätta vad jag gjorde eftersom att jag gjorde ingenting. Låg hemma i min säng med min uppsatta fasad om att allt var okej. Erika & Matilda sov över. Vi gick ner och fikade i Riddersvik och hade det supertrevligt. Var aldrig med kompisar, gled ifrån massa och började bråka med hela rullen. I slutet av februari fick jag kontakt med SCÄ. Fick skolförbud. Det var tveksamt om vi fick åka till Teneriffa men vi gjorde det i alla fall och resan blev väldigt lyckad..

Mars - Överdoserade Läkerol, tuggummi och halstabletter hela tiden. Ungefär 3 sådana där berg (se bilden) tuggade jag i mig om dagen och mådde verkligen inte bra av det. Det är ju farligt liksom. Efter resan vände allting från att det hade blivit lite bättre, och ner till botten igen. Blev mobbad av några som gjorde allt värre och fick mig att sjunka igen, och jag vet att ni läser det här. Var nöjda nu hörni, ni lyckades trycka ner mig i mars, fan vilken förmåga, bra jobbat. Bråkade ständigt med mina föräldrar men spelade på utsidan att allt var bra. Fick inte gå till skolan igen och var hemma på dagarna resten av månaden.

April - Mina ögon fortsatte vara helt fucked up (fast det hade blivit mycket bättre på bilden), men det hade ju blivit så av stress/dåligt mående. Försökte ändå kämpa och ta mig upp. Ville inte låta de där trycka ner mig mer. Kämpade så in i helvete. Det lyckades kanske inte så ofta men mamma & pappa stod alltid vid min sida och hjälpte mig alltid. Var inte mycket i skolan. Var lite med kompisar, tränade, gosade ner mig i Jacks box och satt där med den fina hästen i flera timmar. Det gjorde mig lugn. Det var han som fick mig att orka.

Maj - Kämpade. Var på Kulturhuset med dåvarande klassen, började åka ut med båten för säsongen, fotade allt mer och försökte mig förgäves på att ställa in den där förbaskade slutartiden själv. Tog årets första dopp ofrivilligt på klassresan, med kläder såklart, haha. Längtade till skolavslutningen. Hade börjat vara lite mer i skolan men inte jättemycket, gick kanske halvtid-mindre än halvtid i skolan. Kände att jag behövde hämta krafter till nästa år, då jag skulle börja i Engelska skolan och allt.

Juni - Juni var en bra månad. Skolavslutning. Lämnde min skola, kramade alla och vinkade hejdå till de gamla, skruttiga, men ändå fina tiderna på Trollboda. Var mycket med min dåvarande vän Julia, sov över, tältade i min trädgård haha. Lärde mig mycket om bloggdesign och höll på mycket i Gimp. Badade mycket och fotade.

Juli - Åkte ut med båten och var ute hela månaden! Mådde sajkbra, förutom problemet med hårfärgen, var typ askig på undersidan och knallblond på utsidan hahahah. Blev mycket blondare än på bilden. Min plattång var mitt liv typ. Badade hela tiden och åkte jolle. Det gick rätt bra med allt. Fotade som en jävel. Var på Åland.

Augusti - Var ganska ofixad hela tiden och tänkte inte så mycket på utseendet. Färgade håret brunt, och mörkbrunt/rött/lila. Började Engelska skolan som jag trivdes och trivs galet bra i. Blev vän med Saga älskling igen, vilket är sjukt bra. Älskar dig! Satsade på kickboxningen, ridningen och skolan.

September - Blev kompis med Moa igen, som jag inte är nu pga privata saker. Shoppade mycket, mådde rätt bra men började må sämre igen. Det gick bra med allt. September var en random månad som gick otroligt snabbt och jag kommer inte ihåg så mycket mer än att jag var kär i mina Crocker jeans och bytte mascara, typ.

Oktober - Tyckte hösten var mysig men längtade inte till vintern. Var mycket med Moa, Saga och de där. Älskade mina vänner. (Gör alltid men tänkte ofta på hur mcyket de betydde då). Mådde väl okej, ibland dåligt. I slutet av månaden åkte vi till Paris vilket inte var någon favorit men det var ändå roligt. Jag drack mycket varm choklad.

November - Var bästa vän med Felix igen, vi blev tillsammans vilket inte alls funkade bra. Började må piss igen men inte pågrund av det. Vi började bråka (jag & felix), pratade ofta med Saga om saker och hon är ett otroligt bra stöd. Tack gumman för allt, du är så underbar! Lyssnade mycket på random musik, var beroende av min Iphone.. Var på G med några 96or, och det slutade ju inte på det bästa sättet kan man kanske säga..

December - FIck nån jävla idé om att håret växer snabbare om man har det uppsatt så har haft det uppsatt i hela december vilket absolut inte hjälper (testa inte). Idioter började klaga om att jag har push up på mina bilder, hahahah deras problem? Saga stöttar i allt och jag är enormt tacksam, hon är så fin. Är mycket med tjejerna i klassen som jag älskar enormt, får abstinens på mitt hår och flippar hela tiden, ska färga håret svart(mörkbrunt ,skaffa löshår.. Blir kompis med Mira. Har några photoshoots, bestämmer mig för att skaffa ny systemkamera och trivs i julstressen.

FRÅGOR OM ÅRET SOM GÅTT:

Gjorde du någonting i år som du aldrig gjort förut?
Yes.
Hade du några nyårslöften?
Ja, höll det dåliga.
Blev några/någon av dina vänner föräldrar i år?
HAHAHAH nej.
Vilka länder besökte du?
Finland, Åland, Frankrike och Spanien, Teneriffa!
Vilka datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
5 februari, fyfan.. Alltså minns inte datum annars utan händelser som grönan med mira, när jag fick min iphone, photoshoots, bad i bubbelpool, slagg med moa h, slagg med moa b, åka helikopter med mira, och massa!
Vad var din största framgång 2011?
Att kämpa för att bli frisk från *******, som jag fortfarande inte är men jag avr en bra bit på vägen förut.
Största misstaget?
omg.. det vet nog alla mina kompisar vad jag menar.
Bästa köpet?
Kameraobjektiv, Iphone osv.
Vad spenderade du mest pengar på?
Jadu, inte mat i alla fall som alla andra skrev...............
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att hoppa upp på hästryggen efter pausen när jag var i för dåligt skick, att rida gör mig alltid glad.
Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2011?
9 crimes, skinny love, danza kuduro, alla dagar jag var din.
Har du varit gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare lugnt.
Vad önskar du att du gjort mer?
Trott på mig själv och massa annat.
Blev du kär i år?
Har haft typ 5 killar detta år så ja, oooooups..
Favoritprogram på TV?
Kniven mot strupen typ :$
Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Åt på restaurang i stan med mina päron!
Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Absolut
Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Mjukisar och hoodtröjor... HAHAHAHHAHAH. Eller strumpbyxor och kofta typ.
Vem saknade du som mest år 2011?
Massa olika, eller nej.. Mig själv.
Den bästa nya personen du träffade?
Alltså som jag träffade för första gången? ALla underbara i min nya skola såklart! Och utanför, Mira lugnt! Har inte träffat så många andra första gången detta år.
Hejdå 2011, snälla låt 2012 bli bättre..



Förändring

Somras:

Nu:


I och för sig så har jag ju löshår på andra bilden men ändå. Shit, trodde inte jag hade förändrats så mycket!

Taggar nyår

Tjenare, taggar inför nyår just nu! Kommer bli sjukt galet. Om en timme ungefär kommer alla gäster, blandannat mina underbara Matilda & Hampus.. Sen slaggar Matilda här, galet nice! Imorgon ska jag vara med Mira och sen kanske älskling slaggar här, vet inte.. Kanske ska köpa nytt löshår då också om jag har pengar för jag orkar verkligen inte vänta på att skiten växer ut. Hahhaha. Men gott nytt år då, sötnosar!

Behind school #2


Nej, jag har inte slutat blogga.

Hej på er! Har inte uppdaterat så värst bra, men 2012, då jävlar ska jag uppdatera! :D Minst 5 inlägg per dag, hur låter det? Kom nyss hem från att ha tränat i en timme faktiskt, riktigt skönt. Innan fick jag värsta flipp på mitt hår och började slänga grejer i golvet och slita av krokar från väggen.. Hehehh. Alltså mitt hår är äckligt kort. Och det växer inte. Har typ ingen utväxt alls och jag färgade för 2 månader sen. Eller, 1 mm utväxt.. Asså ååååh. Så jag testade mitt löshår men det är ju såklart helt fel färg, kolla bilden liksom.. Ännu mer i verkligheten. Men jag ska spara (hahahahh) till nytt löshår eftersom att mamma är 40 år äldre än mig och tycker jag har skitlångt hår och inte tänker bidra en enda krona till löshår. Mamma om du läser det här så älskar jag dig även om du har damp på mig just nu, och förlåt för att jag gjorde sönder din handduk & din handdukskrok, och slängde tandkrämen i golvet och gjorde sönder tandborsten, du kan få duscha med min handduk och jag kan betala tandborsten ♥


Behind school #1

Gaaaaaaaaaaash, nöjd är jag! Fotade med telet istället för mitt fasta 50, det funkar inte så bra i det här ljuset så jag tog Tamronet och det funkade bra ändå! :) Rulla ner nu..


Nyårslöften!

* Höja mig ännu mer i skolan. Få A i det som jag har B i, hålla mig kvar i de ämnen som jag har A i, och höja mig i bild & matte, då kommer jag ha toppbetyg typ.. Sen måste jag verkligen räcka upp handen mer. Då har jag ju klockrent A i flera ämnen till. :D
* Inte shoppa så mycket. Alltså, min garderob sprängs snart.. Och så har jag mest onödiga saker. Ska börja spara mer pengar och sluta slösa så jävla mycket. Och göra något mer vettigt med pengarna.
* Sluta helt med nagelbitandet. Har kommit en bra bit på vägen, men ibland har jag fingrarna i munnen ändå och det är så jävla äckligt. Så jag måste verkligen sluta helt! Har ju nästan slutat men ändå.
* Ha ett jävligt kul år! Det ska bli bättre än 2011, för sämre är det svårt att bli..

Mira ville att jag skulle blogga på min braiga blogg

Jag vet att bloggen suger just nu.. Men idag ska jag fota Emma, och Mira ska också följa med. Så då blir det ju massa nya bilder. :) Har inget att skriva, men ska möta de vid halv 2 ungefär. Har ätit frukost och bara slappat. Är sjukt trött idag, men whatever det är fredag. Hörs sen!

Tips - Duschkräm

De här luktar sjukt gott! + att de finns i supermånga olika smaker. Duschar alltid med de och oftast blueberry eller strawberry eftersom att de är godast. Men alla luktar underbart!

Mysfaktor 1000

Hej på er, har inte uppdaterat så bra idag men har inte hunnit helt enkelt. Vaknade runt halv 11 av att min morbror ringde och frågade när de skulle komma på nyår, haha.. Då gick jag upp och gjorde värsta frukosten som jag blev helt proppmätt på. Efter det gjorde jag mig iordning och sånt. Sen vid 12-tiden kom pappa och hämtade mig, sen åkte vi till Bromma Blocks och åt på restaurang. Jag åt sallad med rökt lax. Därefter drog vi till Expert så jag fick känna och klämma på min blivande kamera, haha. Önskar att jag fick den nu, men mamma och pappa har tydligen fått för sig att det är bra att längta till något och inte bara få hela tiden..? Så ja. Sen köpte jag strumpbyxor till på lördag och sen skjutsade mamma mig till Saga. Där åt de lite frukost (de är skitlata och vaknar sjukt sent) Och sen drog vi in till stan och så. Kollade på Hollister. Lite synd att jag inte kan köpa jeans där för de är förstora, annars skulle hela min garderob varit full av de jeansen! Saga köpte i alla fall lite grejer där, sen drog vi bara runt lite. Och sen drog vi till Donken, de åt & jag tog en latte. Sen tog vi tuben till Vällingby och nu kom jag nyss hem. Har satt på mig myskläder och tänt ljus, mysfaktor 1000!

Bromma Blocks

Är just nu i Bromma Blocks, ska träffa Natta och Sausage sen. Puss!

Mitt 2011

Januari - Det var här mitt liv gick från toppen till botten, verkligen. Hade jullov till den 9:onde om jag inte minns fel. Var med kompisar som Linn, Moa & Elin mest. Vi hade riktigt kul. Moa påpekade en sak som jag visste redan då men som jag inte vågade erkänna för mig själv. Vill även tacka Moa Hedman för allt stöd jag fått genom det här. Jag mådde så vidrigt i januari. Började hos två kärringar på BUP i Järva som bara gjorde allt ännu värre. Annars hände ingenting. Tog fram kameran och fotade på autoläget med blixt haha ibland. FIck något ryck och gjorde läxor noggrant ibland. Gick ut och sprang varje dag.

Februari - Här var jag nära på att dö. Det går inte att beskriva vilken jävla månad februari var. Kan inte berätta vad jag gjorde eftersom att jag gjorde ingenting. Låg hemma i min säng med min uppsatta fasad om att allt var okej. Erika & Matilda sov över. Vi gick ner och fikade i Riddersvik och hade det supertrevligt. Var aldrig med kompisar, gled ifrån massa och började bråka med hela rullen. I slutet av februari fick jag kontakt med SCÄ. Fick skolförbud. Det var tveksamt om vi fick åka till Teneriffa men vi gjorde det i alla fall och resan blev väldigt lyckad..

Mars - Överdoserade Läkerol, tuggummi och halstabletter hela tiden. Ungefär 3 sådana där berg (se bilden) tuggade jag i mig om dagen och mådde verkligen inte bra av det. Det är ju farligt liksom. Efter resan vände allting från att det hade blivit lite bättre, och ner till botten igen. Blev mobbad av några som gjorde allt värre och fick mig att sjunka igen, och jag vet att ni läser det här. Var nöjda nu hörni, ni lyckades trycka ner mig i mars, fan vilken förmåga, bra jobbat. Bråkade ständigt med mina föräldrar men spelade på utsidan att allt var bra. Fick inte gå till skolan igen och var hemma på dagarna resten av månaden.

April - Mina ögon fortsatte vara helt fucked up (fast det hade blivit mycket bättre på bilden), men det hade ju blivit så av stress/dåligt mående. Försökte ändå kämpa och ta mig upp. Ville inte låta de där trycka ner mig mer. Kämpade så in i helvete. Det lyckades kanske inte så ofta men mamma & pappa stod alltid vid min sida och hjälpte mig alltid. Var inte mycket i skolan. Var lite med kompisar, tränade, gosade ner mig i Jacks box och satt där med den fina hästen i flera timmar. Det gjorde mig lugn. Det var han som fick mig att orka.

Maj - Kämpade. Var på Kulturhuset med dåvarande klassen, började åka ut med båten för säsongen, fotade allt mer och försökte mig förgäves på att ställa in den där förbaskade slutartiden själv. Tog årets första dopp ofrivilligt på klassresan, med kläder såklart, haha. Längtade till skolavslutningen. Hade börjat vara lite mer i skolan men inte jättemycket, gick kanske halvtid-mindre än halvtid i skolan. Kände att jag behövde hämta krafter till nästa år, då jag skulle börja i Engelska skolan och allt.

Juni - Juni var en bra månad. Skolavslutning. Lämnde min skola, kramade alla och vinkade hejdå till de gamla, skruttiga, men ändå fina tiderna på Trollboda. Var mycket med min dåvarande vän Julia, sov över, tältade i min trädgård haha. Lärde mig mycket om bloggdesign och höll på mycket i Gimp. Badade mycket och fotade.

Juli - Åkte ut med båten och var ute hela månaden! Mådde sajkbra, förutom problemet med hårfärgen, var typ askig på undersidan och knallblond på utsidan hahahah. Blev mycket blondare än på bilden. Min plattång var mitt liv typ. Badade hela tiden och åkte jolle. Det gick rätt bra med allt. Fotade som en jävel. Var på Åland.

Augusti - Var ganska ofixad hela tiden och tänkte inte så mycket på utseendet. Färgade håret brunt, och mörkbrunt/rött/lila. Började Engelska skolan som jag trivdes och trivs galet bra i. Blev vän med Saga älskling igen, vilket är sjukt bra. Älskar dig! Satsade på kickboxningen, ridningen och skolan.

September - Blev kompis med Moa igen, som jag inte är nu pga privata saker. Shoppade mycket, mådde rätt bra men började må sämre igen. Det gick bra med allt. September var en random månad som gick otroligt snabbt och jag kommer inte ihåg så mycket mer än att jag var kär i mina Crocker jeans och bytte mascara, typ.

Oktober - Tyckte hösten var mysig men längtade inte till vintern. Var mycket med Moa, Saga och de där. Älskade mina vänner. (Gör alltid men tänkte ofta på hur mcyket de betydde då). Mådde väl okej, ibland dåligt. I slutet av månaden åkte vi till Paris vilket inte var någon favorit men det var ändå roligt. Jag drack mycket varm choklad.

November - Var bästa vän med Felix igen, vi blev tillsammans vilket inte alls funkade bra. Började må piss igen men inte pågrund av det. Vi började bråka (jag & felix), pratade ofta med Saga om saker och hon är ett otroligt bra stöd. Tack gumman för allt, du är så underbar! Lyssnade mycket på random musik, var beroende av min Iphone.. Var på G med några 96or, och det slutade ju inte på det bästa sättet kan man kanske säga..

December - FIck nån jävla idé om att håret växer snabbare om man har det uppsatt så har haft det uppsatt i hela december vilket absolut inte hjälper (testa inte). Idioter började klaga om att jag har push up på mina bilder, hahahah deras problem? Saga stöttar i allt och jag är enormt tacksam, hon är så fin. Är mycket med tjejerna i klassen som jag älskar enormt, får abstinens på mitt hår och flippar hela tiden, ska färga håret svart(mörkbrunt ,skaffa löshår.. Blir kompis med Mira. Har några photoshoots, bestämmer mig för att skaffa ny systemkamera och trivs i julstressen.

FRÅGOR OM ÅRET SOM GÅTT:

Gjorde du någonting i år som du aldrig gjort förut?
Yes.
Hade du några nyårslöften?
Ja, höll det dåliga.
Blev några/någon av dina vänner föräldrar i år?
HAHAHAH nej.
Vilka länder besökte du?
Finland, Åland, Frankrike och Spanien, Teneriffa!
Vilka datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
5 februari, fyfan.. Alltså minns inte datum annars utan händelser som grönan med mira, när jag fick min iphone, photoshoots, bad i bubbelpool, slagg med moa h, slagg med moa b, åka helikopter med mira, och massa!
Vad var din största framgång 2011?
Att kämpa för att bli frisk från *******, som jag fortfarande inte är men jag avr en bra bit på vägen förut.
Största misstaget?
omg.. det vet nog alla mina kompisar vad jag menar.
Bästa köpet?
Kameraobjektiv, Iphone osv.
Vad spenderade du mest pengar på?
Jadu, inte mat i alla fall som alla andra skrev...............
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att hoppa upp på hästryggen efter pausen när jag var i för dåligt skick, att rida gör mig alltid glad.
Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2011?
9 crimes, skinny love, danza kuduro, alla dagar jag var din.
Har du varit gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare lugnt.
Vad önskar du att du gjort mer?
Trott på mig själv och massa annat.
Blev du kär i år?
Har haft typ 5 killar detta år så ja, oooooups..
Favoritprogram på TV?
Kniven mot strupen typ :$
Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Åt på restaurang i stan med mina päron!
Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Absolut
Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Mjukisar och hoodtröjor... HAHAHAHHAHAH. Eller strumpbyxor och kofta typ.
Vem saknade du som mest år 2011?
Massa olika, eller nej.. Mig själv.
Den bästa nya personen du träffade?
Alltså som jag träffade för första gången? ALla underbara i min nya skola såklart! Och utanför, Mira lugnt! Har inte träffat så många andra första gången detta år.
Hejdå 2011, snälla låt 2012 bli bättre..




Kameraguide

Anonym om Hur man chattar med sin mamma, like a boss:
Heej kan inte du typ skriva ett inlägg om vilken system kamera som är bra men hyfsad billig? Tacksam för svar! Älskar din blogg!!!
Svar: Tack sötnos, vad roligt eftersom att jag har bloggen därför att ni ska läsa den, hahah :D
Det här med systemkamera är ju ett stort val eftersom att ingen systemkamera kommer under 4000 kr. Och det är ju ganska mycket pengar. Det beror helt på hur mycket man kan fota, men jag kan ge en guide med kameror, från både Nikon & Canon:

Nikon D60 - Den här kameran är perfekt för dig som inte fotat någonting. Eller, kanske knäpper lite kort på dig själv poserandes i spegeln med Iphonen & Instagram för att sedan lägga ut de på Facebook. Vill du ta snäppet högre? Då är D60 en superkamera! D60 + kitobjektivet 18-55 ligger på runt 4000 kr.

Canon EOS 1100D - För dig som hört orden slutartid, bländare & ISO snurra ovanför huvudet. För dig som vill ha lite kamera för pengarna. 1000D är din kamera! Om du vill få grepp om det här med slutartid, bländare & ISO och vill lära dig att ställa in din kamera själv så är 1000D andra ord för hjälp på traven med det. En jättebra första systemkamera som man lär sig väääääldigt mycket med. Det här är efterföljaren till 1000D, som jag har. Jag är mycket nöjd med allt min kamera lärt mig och jag skulle inte tveka på 1100D om du ska köpa din första systemkamera. För dig som kan ställa in kameran själv & har blivit lite petigare med skärpa, ljus & färger så rekommenderar jag inte denna. Ligger runt 5000 kr.

Canon EOS 1D mark IIV - Allas drömkamera typ. Dock kostar den runt 60.000 för bara kamerahuset! Denna kamera är för dig som fotat i typ hela ditt liv, som haft xxxx-modellerna & xxx-modellerna. Denna kamera kan du leva med hela livet, om du ska bli yrkesfotograf. Superljus & en galen skärpa, vilket passar till porträtt, produktfoto, natur osv bäst enligt mig. Men denna kamera är underbar.

Nikon D3000 - Denna kamera funkar super som förstakamera/andrakamera. För den som inte har budgeten till en riktigt fin system så är denna perfekt! Den billigaste jag kan hitta är med kitobjektivet 18-55 och den kostar ca 5000 kr. Personligen tycker jag denna kamera ger rätt så fult ljus om man inte ställer in kameran själv, därför rekommenderar jag den inte som första systemkamera då man oftast inte kan någonting om att pilla i inställningarna. Men har man lärt sig så är det en riktig toppenkamera som ger riktigt knivskarpa bilder!

Canon EOS 550D - Den kameran jag ska köpa! Denna kamera kan jag ju inte säga är annat än underbar, men det är ju också för att jag ska köpa den hahaha. Men, 550D är lillebror till 7D (!!!!), vilket är en djkhfhdsughdu underbar kamera! De största skillnaderna mellan 550D & 7D är antalet fokuspunkter och storleken. Såklart har andra delar plockats bort från 7D, men det är fullt acceptabelt med tanke på att 550D är hälften så dyr. 550D är en kamera som proffs kan använda, en kamera man har när man tagit nästa steg. Personligen älskar jag den! Med kitobjektiv kostar den uppåt 10.000, men jag ska ju endast köpa endast kamerahuset. ÄLSKLINGSKAMERANN.

Det där med objektiv då..?

Köper man sin första systemkamera rekommenderar jag att köpa objektivet i kit, eftersom att ett 18-55 bara kostar 500 kr extra då. Ett 18-55 objektiv är inte det perfekta, men man växer med det i början. Efter mindre än ett halvår har man växt ur det och kanske skaffar ett mer avancerat objektiv. Men det är toppen att starta med ett 18-55!

Men när jag ska köpa mitt andra objektiv..?

Det beror helt på vad du fotar! Fotar du mest natur rekommenderar jag att först börja med ett Close Up filter, där kan du välja hur nära du vill komma. + 1 är minst och med ett + 10 kommer du närmast. Tycker du att det där med macro är din grej, så tycker jag att Tamron är ett superbra märke för både teleobjektiv och macroobjektiv. Mycket billigare än Canon/Nikons egna, väldigt prisvärt och man får mycket för pengarna.
Fotar du mer porträtt? Då finns det ett objektiv som är heeelt självklart! Antingen Canon EF 50 mm f/1.8 eller Nikons, Nikkor 50 mm f/1,8, som bara kostar runt tusenlappen! Med bländare 1,8 får du ett riktigt kort skärpedjup och asnice bokeh, samt fin skärpa. Har du lite mer pengar så tycker jag du ska satsa på ett likadant fast med bländare 1,4/1,2. Men är du inte helt säker på att satsa på det där med porträttfotografering så, börja med 1,8. REKOMMENDERAS STORT.
Fotar du mest landskap? Vidvinkelobjektiv är grejen. Vill du spara pengar? I så fall funkar ditt kitobjektiv (18-55) superbra till det, då det har vidvinkel. Vill du lägga ner lite pengar, köp ett UV-filter/blåfilter för bättre färger, eller ett vidvinkelobjektiv med zoom, tex. 17-105 mm. Det objektivet har också skitfin skärpa. Dock rätt dyrt..
Fotar du mest djur? Om det är en slö katt inomhus som ligger och gäsper i sängen? Då funkar ditt fasta 50 superbra. Men ska du fota fåglar/rörliga djur som hästar osv så ska du ha ett teleobjektiv. Återigen rekommenderar jag Tamron. Jag har ett teleobjektiv från Tamron, 70-300 mm macro. Se till att du har macroinställning, alltid bra att ha, haha. 70-300 är en bra längd också om du vill slippa det krångliga stativet.

Ska även göra ett inlägg om bländare/slutartid/ISO/mer fototips! Sounds good? :)

Hur man chattar med sin mamma, like a boss


Fråga & svar

När ska du köpa din nya systemkamera?

Svar: Den ska jag köpa i februari, någon gång innan vi åker till Teneriffa.
LÄNGTAR!

Ett beslut är taget..

Mamma och jag har gjort upp en budget. I februari ska jag och mamma sätta oss i bilen, åka till Expert/Scandinavian Photo/Elgiganten och köpa denna underbara sak:
Det är så värt att jag inte får köpa ett endaste plagg i 2 månader. I'm in love. ♥

Mamma

Tog bilden på mamma nyss. Är riktigt nöjd. Älskar den!

Like every wednesday



Underbara powerwalks från i somras..
Det går verkligen super för bloggen just nu, vilket är skitkul! Det var ju inte lite besökarrekord jag hade igår. Hoppas alla stannar! :D Vaknade nyss, och har nyss ätit frukost också. Ska typ duscha nu och göra mig iordning, sen gå ut och fota tror jag. Blev knappt något igår tack vare Dagmar. Haha. Vet inte om jag skulle träffa Saga & idioten sen. Annars så blir det gymmet ikväll, like every wednesday. Vi hörs sen!

Detta händer inte

Jag har besökarrekord för andra gången på två dagar, vi har TVÅ stora askar med choklad hemma, det är jullov and I love it, jag fryser inte för första gången på typ 3 månader, Saga är världens bästa och hon är min, och.. Pappa har gått med på att köpa en ny systemkamera till mig. Drömmer jag?

My breakfast today

Brukar inte käka kaviar men idag var jag sugen på det. Mumma med latte också.

two red thing on the same table


Dagmar ska inte få hindra mig från att fota! Canon EOS 1000D + Canon EF 50 mm f/1,8
Bästa rubriken. Haha, eller inte. Sitter som en glad tjej och kollar på statistiken. Den pekar rätt upp, typ som en snopp som har stånd. Fast den kanske går rakt ut? Och min statistik höjd ju.. Aja, whatever. Kom nyss hem från ridningen. Vi hade gymkana, jag red Moulina = hesten som galopperar när hon inte ska och hoppar dubbelt så högt över hindret som hon ska. Hon galopperade bort till andral laget med mig hela tiden, och typ gjorde tvära svängar osv.. Men jag höll mig kvar :D *Stolt brud*. Nej men det var kul. Nu ska jag slänga mina ben över sängen och krypa in till badrummet för en liten tripp till le badkar. Hörs sen!

Fråga

Sara om Red hair and red shoes:
Hur gammal e din mamma?
Svar: Hon är 52 år gammal. :)
Hon är bäst.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!

*ANDAS* *ANDAAAAAAAAAAAAAAAAAAS*.

Skuggporträtt

Jag såg solen lysa och tänkte att det skulle bli ett sådant där mjukt och fint ljus, så jag tog fram ett stycke stativ, bytte till 50-objektivet och plockade fram fjärrisen.. När jag var klar hade det fina ljuset förvandlats till elaka skuggor, men ändå. Det blev faktiskt helt okej!

Red hair and red shoes

Mamma igår när vi var på Djurgården och fotade! Snygga skor och snygg fototeknik hon har. Haha, hon blev kär i mitt fasta 50, så hon köpte ett likadant till vår familjekamera, 60D. Haha, skön hon är..

Tisdag

Godmorgon! Sitter och håller tummarna typ. Nej men ska gå ner och äta nånting nu, sen ut och fota typ. Ha en bra dag!

Recension: Canon EOS 1000D

Eftersom att jag snart (kanske) lämnar denna kamera så vill jag recensera den. Let's go!

+ med kameran:

* Enkel att förstå sig på.
* Lätt och smidig.
* Billig - runt 6000.
*
- med kameran:

* Dåligt ljus och fula färger.
* Kitobjektivet är så gott som värdelöst.
* Lite tråkig och för enkel. Eller man växer ur den snabbt. 1000D är bara en utmaning för folk som inte vet hur man sätter på och stänger av en kamera.
* Inte så skarpa bilder, och den sätter ofta fokus fel.
Det var en glad tjej som öppnade sin födelsedagspresent september 2010. Men jag visste ingenting om foto då! Kunde inte ställa in kameran själv, visste inte hur man stängde av blixten eller så. Jag visste ingenting om modeller på kameran osv. Jag började snabbt ta lite bilder på blommor. Likadana, med autoläget och en tråkig, grå färg. Började lite smått att redigera i Picasa och var riktigt nöjd med kameran. Så höll det på till april 2011 kanske, då började jag läsa bloggar och förstå att det fanns en annan marknad utanför 1000D. Jag började ställa in kameran själv, köpa objektiv och det gick bra. Visst, bilderna blir inte fula men man växer snabbt ur kameran. Denna kamera är perfekt för de som vill komma ur att fota på autoläget, för den som ska skaffa sin första systemkamera. Och jag är redo att ta steget ur den här nu. Jag hoppas verkligen att det blir så! Jag har lärt mig otroligt mycket med min 1000D. Så jag rekommenderar den till personen som vill kasta förhoppningen om kvalitetsbilder med mobilkameran. Men inte annars. Jag har kommit dit jag är idag med den här kameran. Kommit till den stora, proppfulla kameraväskan och alla kommentarer som flödar in i stil med "fina bilder!" eller "vad duktig du är på att fota!". Så det ska jag tacka min kamera för. Men nu kommer jag inte utvecklas mer, känner att allt bara är samma och samma. Jag behöver något svårare och störra att klämma på.
September 2010:



Nu:



Vi behöver ju inte diskutera utvecklingen. Måste själv säga att den är stor.

Godnatt

Ska sova snart tänkte jag. Eller, det blir väl om några timmar.. Haha. Imorgon väntar BUP & träffa Saga. Hoppas på att få svar på mina mejl angående systemkameror. Har kollat på lite olika, hoppas hoppas hoppas. Sov gott läsisar!

För en lång tid sen


Hittade bilderna på datan. Skulle tro att de är från i somras. Var liksom tvungen att dra upp kontrasten ett snäpp och sen visa er de. För de är ju inte direkt fula. I like them!

Svar

Anonym om En pålle:
Hur mycket kostar den du har nu? kommer du sälja den du har nu isåfall? För hur mycket ungefär då? Hur mycket kommer kameran du vill ha ungefär kosta?

Svar: Min kamera som jag har nu kostar ungefär 6000 kronor. Nej, jag kommer troligtvis inte sälja den om jag inte får ett väldigt bra pris på den, utan jag kommer ha den som extrakamera. Den kameran jag vill ha kostar ca 10.000 i butik, men jag ska köpa den av en privatägare.


Min nuvarande kamera.

Svar på frågestunden

Fråga: Kan du göra mer videobloggar?
Svar: Ja, visst.. Jag försöker. Men har inte så mycket tid :)

Fråga: Favoritblogg?
Svar: Den här bloggen är nog min favoritblogg. Sjukt söt tjej som är grym på att fota!

Fråga: När kommer deisgnerna/headers börja kosta pengar?
Svar: Jag vet inte, någon månad, kanske.

Fråga:Varför heter bloggen buskung?
Svar: Jag vet inte riktigt, bara kom på något haha.

Fråga: Skulle du kunna göra haulvideos?
Svar: Jag är tyvärr efterbliven och har ingen aning om vad det är :O

Fråga: Vad heter du i mellannamm?
Svar: Hela mitt namn är: Alice Ewa Martina Brandt.

Fråga: Vilka är dina favoritbloggar?
Svar: Nevnarien, Michaela foto, Filippao, Fannyysphoto, Tinkerbella, Lefoto osv osv osv.

Fråga: Skulle du kunna beskriva din en helt vanlig dag för dig,från morgon till du går och lägger dig?
Svar: Mina vardagar består av att vakna 7-8, beror på när jag börjar.. Stoppa i mig en macka, klä på mig, sminka mig, fixa håret, borsta tänderna, ta på mig jackan och gå ut. Gå till busshållsplatsen, åka 119jäveln i typ 20 minuter, gå upp 5 minuter till skolan, låsa in grejer i mitt skåp, gå på massa lektioner, åka 119jäveln hem, antingen träffa någon kompis eller fara på träning. Sen middag, plugga/fota/dator. Typ.. Haha.

Kommentar: ÄLSKAR DIN BLOGG!!!!!!<33333333333
Svar: Haha tack :D

Fråga: När började du sminka dig ?
Svar: Typ sommarlovet till 5:an, eller jag hade lite mascara i 4:an ibland men inte så ofta.

Fråga: Har du syskon ?
Svar: Nope :)

Fråga: Gör du designer åt alla ,eller bara dom du känner ?
Svar: Det varierar, oftast åt alla.

Fråga: Hur många bloggar har du haft ? :)
Svar: Alldeles för många!

Fråga: Har du fått din mens? Hur länge sen?
Svar: Haha, undrar varför någon lillskit alltid frågar samma fråga :D

Fråga: Simpson vs family Guy?
Svar: Usch, inget av de.

Fråga: Kan du göra sminkvideo?
Svar: Asså det känns fett gay, men jag kan typ ta kort eller så :D

Fråga: Hur många besökare har du per dag ungefär? Kram
Svar: Runt 150-200. Dock är mina besökare väldigt dåliga på att kommentera. Kram.



En pålle


Canon EOS 1000D + Tamron 70-300 mm macro
Jag är sjukt glad just nu! Vet ni en sak? Haha, klart ni inte vet.. Men jag har näääästan lyckats övertala mina föräldrar om en ny systemkamera. Nej min kamera är inte dålig, men jag utvecklas inte med den. Alla bilder blir likadana och tråkiga. Bläääää. Och den här kameran får vi för en tredjedel av priset. Eller ja, en niondel tillochmed för mina föräldrar eftersom att jag betalar rätt mycket av den. Jag är så glad, vi ska ringa honom som säljer den imorgon troligtvis! :D Ska bara prata lite mer med de vid middagsbordet. Ni får veta vad det är för kamera när allt är klart, men den är en Canon.

Min bästa vän

1. Vad heter hon?  Saga Hessel Struwe
2. Var möttes ni första gången? - I stallet, hahhaha
3. Vad tror du hennes andranamn är? - Alltså jag har ingen aning, hon vägrar berätta för nån :(
4. Hur länge har du känt henne? - Ca 4 år.
5. Hur väl känner du henne? - Skitbra.
6. Dricker helst? - Redbull/Powerking.
7. Äter helst? - Pommes eller godis :D
8. Tror jag på Gud? - Hon är den sista som tror på gud..
9. Första intrycket på henne - "Undrar hur hon fixar sitt hår.. FETT SNÄLL HON SER UT ATT VA!!!"
10. Vad är hennes hårfärg? - Blondin så fiiiiiiiiiiiin.
11. Ögonfärg? - Typ lite blå/grön/grååå :D
12. Har du nånsin varit kär i henne? - Ja, och är också :$
13. Vad är hennes sämsta sida? - Hon har inte alls många dåliga sidor, men det är väl att hon är så jävla rädd om sitt utseende hahahhaa, hennes plattång är hennes bestfriend. 
14. När är hon född? - Maj 1999 :D
15. Kommer du ihåg något av det första hon sa till dig? - Öh typ, hej?
16. Vilken sorts musik lyssnar hon på? - Allt möjligt, Adele, Rihanna mest. 
17. Vad är hennes bästa sida? - Att hon är så bra på att lyssna och göra mig glad när jag är ledsen.
18. Är hon blyg eller framåt? - HAHA, absolut inte blyg!
19. Har hon några speciella talanger? - Hon har bra sångröst fast hon inte tycker det själv.. Och så är hon bra på att äta godis.
20. Skulle du kunna pussa henne? - såklart?
21. Vilket är ditt bästa minne med henne? - Gud vi har så många minnen.. Svårt att välja nåt. Men ett minne är väl typ när vi drog hem till Saga på fredagen, gjorde lite saker hemma hos henne (hehehhe saga u know) sen gick vi ut och träffade några haff, så blev jag helt jävla hyper, jag ställde mig över blommorna och rev sönder de typ hahahhaa, och satte mig i en buske, åkte kana nerför en lutande gräsmatta, asså åååååååååååh hahahah.
22. Vilka tre ord beskriver henne bäst? - söt, bäst, underbar.
23. Vad är en av hennes favoritsysselsättningar? - shoppa haha, och va med kompisar.. äta :D
24. Vilket band gillar hon bäst? - husband. nej driver men jag vet inte :O
25. Det roligaste hon har sagt till dig? - typ när jag bah saaaaaaaaaaaaaaaaaaga? så skriker hon över hela skolan "WHAT'S MY NAME WHAT'S MY NAAAAAAAAAAAAAAAME".
26. Skulle du kalla henne rolig? - hon är sajk
27. Är hon en rebell, eller följer hon alla regler? ordet regler finns inte i hennes värld.
28. Var kommer hon ifrån? - hon är svennebanan
29. Hur många barn har hon? - runt 50.
30. Vem är hennes livs största kärlek? - mig såklart ,daaaaaaaaaaaaaaa?
31. Vilka 3 ord beskriver henne bäst? - kolla upp mongo.



Indian #3


Hoho, nöjd brud


Galet nöjd är vad jag är! Den tog även bara 2 timmar att göra, helt sjukt egentligen. Små ändringar kan tillkomma i menyn eller så, men annars är jag helt klar. Först var jag supernöjd med den förra designen och hade inte en tanke på att byta.. Men sen så kändes den inte rätt så jag gjorde en ny. Jag är verkligen helnöjd med den här! :D + att jag nu kan börja ladda upp bilder i 700, hahah glad :D (Dock inte denna bild eftersom att Picasa har cpmått) Vad tycker mina läsisar om designen?


Ojsan..

Jag hade inget att göra så jag råkade bara börja på en ny design igen. Men, den här designen. Det är grejor det! Fan vad fin den är. Troligtvis uppe imorgon. Eller, jag måste bara göra headern. Den som ni ser på tjuvtitten är inte den jag ska ha. Men imorgon ska jag och mamma till Djurgården och fota, då blir det självporträtt = header. Så räkna med att den nya (underbart fina!!) designen, är uppe imorgon! :D Och till alla ni som beställt design: era är förmodligen klara imorgon.

Frågestund!

Så glad just nu! Besökarrekord på bloggen, har aldrig haft så här många sen jag började blogga på min första blogg typ 2007! Och 11 gillningar på facebook redan! Så nu kör vi på frågestund, fråga vad ni vill :D

Gilla min blogg på facebook!

Gör väl som alla andra bloggare och skapar ett fanpage på facebook! Buskung.blogg.se söker du på, bidra med ett klick på gillaknappen. Vid 10 gillningar kör vi på frågestund! Små mål är det som blir stort i längden ju, så vi börjar med 10 gillningar. NU KÖR VI!

Beslutsångest

Gaaaash, beslutsångest! Vet inte om jag ska spara mina pengar till en ny systemkamera eller köpa ett batterigrepp till min 1000D. För det känns som att jag står still med min kamera nu. Visst, den är inte dålig, men jag utvecklas inte. Och det vill jag ju! Jag kollar lite på Blocket och hittade en riktigt bra kamera för ett lågt pris, alltså en proffskamera. Haha, säger inte vilken för mina stalkers läser min blogg. Dock var det bara kamerahuset men jag har ju objektiven jag behöver. Så jag vet inte vad jag ska använda mina pengar till. Det behövs 1000 kr till och mina föräldrar kan bara kanske betala det, det har ju nyss varit jul och så. Jag vet inte. HUR SKA JAG GÖRA?!

Fixat Miras blogg

Yes, har ju varit lite slö men idag fick jag äntligen klart Miras design. Blev faktiskt inte så värst nöjd :( Men Mira kanske blir det och det är ju huvudsaken. Haha Mira, jag vet att du kommer klaga på bilderna, men jag lovar att alla andra älskar de, för du är superfin!

Indian

Canon EOS 1000D + Canon EF 50 mm f/1,8 + Fjärrutlösaren Giga T Pro ll
Helt jävla pffffffffffft nöjd med de här självporträtten! Tog lite svart kajal utöver mitt vanliga smink bara, och smetade ut det tills jag såg ut som en liten indian. Först började jag fota vanligt bara men sen tog jag massa filtar och grejer, kommer mer! :D

Light and shadow

Canon EOS 1000D + Canon EF 50 mm f/1,8 + Fjärrutlösaren Giga T Pro ll

Hade sjukt tråkigt. Åt en macka och drack latte. Och sen kom jag på idén att bli lite mer kompis med mitt Photoshop. Jag lyckades! Blev faktiskt riktigt nöjd med de här ljusredigeringarna. Och grejen är inte att det ska se naturligt ut för då har jag misslyckats, haha.. Men redigeringen var cool och det var det jag ville :D

En ensam knopp i kylan

Canon EOS 1000D + Canon EF 50 mm f/1,8
Fotade i typ förrgår och trodde inte det skulle bli några bra bilder, men kollade igenom och de blev ju helt okej. Nu har jag nyss tränat i alla fall, har börjat göra iordning kaffe som jag ska dricka. Sen, jobba med designer och dejta duschen. Tjing

Fjärrutlösaren

Canon EOS 1000D + Canon EF 50 mm f/1,8
Älskar fjärrisen! Den heter Giga T Pro ll och kommer från Hahnel. Det är en fotoaffär för proffs inne i stan, haha, känner mig cool som har utrustning från en proffsaffär :D *Stolt*. Nej men den är superbra. Den kostade ca 1000 kr, så det är lite mer än om jag skulle köpte hos Tvspelweb, men det var det värt! Den här har ju bättre kvalitet och är supersnabb. Jag verkligen tokälskar den! Visar allt annat sen, puuuss!

Att göra idag

Från stan. Canon EOS 1000D l Tamron 70-300 mm macro
Godmorgon! Känns sådär att det inte är julafton längre men aja. Nu på morgonen har jag försökt fota mian julklappar men det har gått sådär, fixar det sen! Jag har även testat min fjärrutlösare vilket funkar superbra :D Den är superenkel att trycka av med och allt, är stört nöjd med den. Snart ska våra kusiner, morbror, farmor osv åka hem. Då ska jag & mamma träna :) Sen ska jag fota självporträtt till headern, testa Close up filtret, duscha och tvätta håret supernoga, och jag måste verkligen göra klart mina designbeställningar också. Så jag har supermycket att göra idag. Vi hörs sen!

Ny kameraväska

Innan jag går och lägger mig måste jag faktiskt visa en sak.. Nämligen en av mina julklappar som var en kameraväska! Störra än min gamla vilket gör att jag får plats med mina 5 objektiv + 60D kitobjektiv, blixten, filtrena, fjärrutlösaren (hehehe, visar den sen!), och kameran också. Riktigt bra. Plus att man kan bygga sina egna fack i den. Tog bort ett fack, så får jag plats med mycket mer. Imorgon ska jag träna och efter det fota en hel del med både Close up + 10 filtret (oj vad jag avslöjar mina julklappar), fjärrisen och släpa med mig den nya kameraväskan. Åh, underbart! Ska såklart visa resten av julklapparna också. Godnatt! <3

Nöjd tjej

Oredigerad bild.

Blev supernöjd med alla julklappar! Visar sen. Jag fick även massa pengar så jag kan köpa batterigrepp och kanske reflexskärm? :D Superglad. Visar allt sen. Blev galet nöjd med allt. Mycket saker som jag kommer använda och så. Sen ska jag och mamma på mellandagsrean i stan också, och därför behövde jag inte önska mig kläder :D GLAD TJEJ DOT COM.

Julmat

Äter just nu, sen blir det att öppna julklappar. Min mat:


Uppdaterar min iphone

Sitter just nu och uppdaterar min Iphone.. Haha efterbliven, tillochmed mamma uppdaterade innan mig! :O Men jag har hört att det blir som en wannabe Iphone 4s typ. Och det skulle ju vara bra om den blir lite snabbare, och lite ny design. Så jag tror det blir bra! Hoppas nu bara att mina kontakter osv inte försvinner..

Rosa bokeh

Egentligen är bokeh inte så kul att fota, men några av mina läsare tycker säkert det? :D Så jag slänger in lite i alla fall. Lätt att redigera däremot. Slängde bara på lite rosa/lila ton i dem :) Vad tycker ni?

Brushus

Bilderna blev sjukt brusiga men jag var tvungen att ljusa upp de rejält så det är därför. Någon frågade i alla fall om vi hade pepperkakshus och det är ju självklart! Ingen jul utan pepparkakshus liksom, haha.. Såhär ser det ut i alla fall! :D

Julaftons morgon

God morgon och god jul på er! :D Vaknade nyss och i julstrumpan fick jag 100 kr + en parfym, Versace - Yellow diamond. Den luktar supergott! :) Är ju typ galen i parfymer, haha. Tror den kostar runt 700 kr, om ni vill köpa den.. ;) Ska snart äta frukost för jag är verkligen skithungrig. Sen ska jag träna. Faktiskt skönt på julafton! :D Sen kommer ju släkten och då blir det lite fika med lussebullar och sånt mumma. Hörs sen! ♥

Video - Hur jag brukar redigera mina bilder

Ser ni förresten att jag ändrat headern? Denna är tillfällig! Imorgon är det ju julafton och då får jag förhoppningsvis en fjärrutlösare att fota självporträtt med. Då blir det ny header, med självporträtt i - På söndag! Men tills dess har jag denna istället för en bild på en tråkig gren. Men ja, ikväll har jag suttit och gjort denna video för er skull, snäll jag är va? Nu måste ni lova att kolla på den:
Så som jag oftast redigerar. Redigerar somsagt i Photoshop Elements 10. Superbra program!

Med bara lite redigering

FÖRE:

EFTER:


Det jag redigerat: Intensitet, kontrast, lagt till blå färg med hjälp av "färgvariationer" och förbättrat skärpan med hjälp av "oskarp mask".

-

Sitter och försöker kontrollera och ta död på min ångest istället för att den tar död på mig. Om jag för första gången lyckas istället för att få psykbryt, så hörs vi snart igen. Lovar!

Jacinta #3


Höstlöv i december

Canon EOS 1000D + Tamron 70-300 mm macro

Idag har det inte hänt så mycket. Har mest tryckt i mig massa mat & choklad. Duktigt. Nej men, vaknade och satte mig vid tv:n och knäppte på en superbra film. Recension kommer såklart senare! Vår städerska var där också, så jag höll mig i källaren så hon kunde städa de andra våningarna. Sen vid 11 drog jag till bussen, Vällngby, och mötte upp pappa. Han skjutsade mig till stan. Där käkade vi lunch på Östermalshallarna. Köttbullar, brunsås, potatismos, latte och färska lingon. Mumma. Sen köpte vi lite grejor och åkte hem. Då åt jag banan, äpple, chokladtomte, annan choklad och latte. HAHAHAAHHAHA. Och hjälpte pappa baka lite. Det var min dag, typ. Underbart med jullov.. Btw, vill ni ha fototips/photoshoptips? :) Fixar gärna under lovet då jag har tid varje dag! :D

Min skola #1

Där nere är matterummen (det finns 2), och uppåt är engelskan, so:n, språk, personalrum, random korridorer och svenskan.
Något väldigt random och öde ställe på skolgården. Utanför matsalen, typ.
Här har alla fjortisboys sina skåp + jag såklart. KUL, med tanke på att typ varje dag hittar jag tuggummin, barr, snö och annat sånt trevligt bredvid mitt skåp eller tuggummit insmetad i mitt lås. Tack älskade grabbar!
Detta har fyrorna gjort, gulligt.

Tidsfördriv

Hur bor du: Stor villa
Brukar du komma i tid: Typ alltid.. I
Hur lång är du: Nästan 1,65 faktiskt.. ;)
Kan du laga mat: Haha, suger på det.
Vad jobbar du med/pluggar du: IES hässelby, grundskola :)
Vad har du på dig just nu: Svar bh & gröna trosor, svart t-shirt och mjukisbyxor från IES :)
Har du någon fobi: Har typ cellskräck, eller på gränsen.. Och är skiträdd för basiller typ, alltså jag kan inte hålla i en penna om jag inte vet vems penna det är. Och kryp och sånt skit. Och HÖJDER. Grät när jag åkte upp i Eifeltornet.
Hade du en bra kväll igår: Gymmet, jodå!
Vilket är ditt senaste inköp: En klubba, hahahhaa..
Din favoritdryck på morgonen: Te eller kaffe.
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Päronen.
Har du sovit i din egen säng inatt: Yes.
Vad hade du sönder senast: En penna.
Vem snackade du med senast: Mammut.
Varm favoritdricka: Kaffe eller varm choklad är helt okej.
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Sockerfri saft eller Cola light :D
Alkoholhaltig favoritdricka: Päroncider & Baylis.. ;)
När gjorde du senast något riktigt dumt: Imorse.....................
Saknar du någon just nu: Såklart?
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Hahah åh orkar inte förklara, om jag inte har ätit blir jag irriterad av att nån rör mig typ.
Någon jag stör mig på: En tjej stört jag mig på riktigt mycke nu asso omg
Intressen: Fota, träna, va med kompisar och shoppa typ :D
senaste person du kramade: Nathalie Ekdahl ♥
Senaste person du ringde: Jag & Natta ringde Felix...
Senaste person som ringde dig: Okänd, orkade inte ringa tillbaka, haha busig tjej.. :D
Vad drack du senast: Kaffe
Vill du ha barn: Tror faktiskt inte det, fast är ju 12 år liksom haha.
Längtar du till din nästa födelsedag: OFC!
Har rakat dina ben någon gång: aa
Är du sugen på något nu: Mer kaffe, fota.
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: 1-30 :$$$$$$$$$$$$$
Använder du hudkräm: Sometimes
Attraheras du av män med skägg: Euuuuuuuuuuuuuuuuuw
Micro-pop eller poppa själv: Poppa själv, vad fan tänker du med?
Brukar du baka: Nja..
Röstade du i det senaste valet: Nej
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Sådär, men ska göra det galet bra! :D
Vilken låt lyssnade du senast på: Set fire to the rain
Har någon annan sovit i din säng inatt: Mitt gosedjur, Kalle :$
Vad tycker du är äckligt: haha mycket
Har du pengar på mobilen: Vem har inte abbonemang, asså efterblivna hahahah..
Tja mitt namn är gammal som fan.

Jacinta #2


En perfekt fotoplats

Det var här fotogänget höll till igår. Och det är ju en perfekt plats att fota på! Mitt över isen och vattnet, helt vitt med snö och allt. Helt perfekt var det, och fina bilder blev det ju. Lovisa bad mig blogga så varför inte? Saknar dig gumman! Ska även ladda upp bilder från inomhus i skolan & på Jacinta. Imorgon blir det stan och då ännu mer bilder. Det kommer aldrig ta slut! :D Älskar verkligen känslan av att ha fullt med bilder att redigera och visa..

Jullov!

Jullov nu, helt underbart, verkligen! Dagen var superbra. Började med Talent show, alla var skitgrymma och det var superkul att se! Sen städa skåp och skolan och sånt. Och sen leka lite lekar. Sen julbord till lunch, smakade väl okej. Och sen fikade vi i klassen med lite pepparkakor och sånt. Sen slutade vi :D Haha, jag och Saga skrek galet när vi drog ut från skolan. Sen tog jag tuben till Vällingby och mötte Natta. Vi gick runt lite, sen gick vi till en bilaffär och var där i tre timmar ?! :O Vi drack massa varm choklad & kaffe (gratis ur en automat hahhaha) och sen kom en som jobbade där och gav oss en stor påse med godis och choklad. Skitsnällt! Sen drog vi bara ut lite runt i Vällingby och sen bussen till Åkis och chillade. Drog hem och kom hem nyss. Ska äta mat nu. Sen lite film och latte tror jag, mys va? Nu dampar mamma så måste gå.. God jul på er såhär i förväg! ;)

08.10 imorgon

Hemma från gymmet nu, det var rätt skönt fast det gick inte så bra. Nu ska jag duscha och sen sova. Går upp 08.10 imorgon, sköööönt. Godnatt!

Dagarna jag missat

Dag 16 - Planer inför jul

På julafton (lördag) ska jag först träna med mamma. Mys! Sen på eftermiddagen kommer släkten. Kusin, farmor osv. Då julfikar vi, ser på Kalle Anka och sånt till middagen. Efter middagen öppnar vi paket och sånt. Sen typ kaffe på kvällen :D Sen på juldagen åker dem hem.
Dag 17 - Planer inför nyår

På nyår kommer några kompisar och min morbror hit. De kanske sover över. I alla fall Matilda, som är 97a, så vi är ju kompisar. Hon ska typ sova här då. Sen vet jag inte vad som händer, middag och raketer! :D
Dag 18 - Den här veckan

Den här veckan har varit bra. Eller det är ju bara onsdag men ändå. Hade ju foto igår och idag. Var sjuk i måndags, och imorgon slutar skolan! Då är det talangshowen först och sen städa, sen hem. Sen julafton på lördag :D
Dag 19 - Ditt senaste köp

HAHA, mitt senaste köp var tuggummi.
Dag 20 - 3 favoritväskor

Två från Accent och så LV-väskan. Egentligen inte så snygg haha, men rätt annorlunda.


Dag 21 - Vad är kärlek?

Kärlek är väl den enda känslan som både kan göra ont och kännas så jävla bra. Det är typ en som har makten i kärlek, gör den slut krossar den den andras hjärta och sånt. Så kärlek kan vara svårt och jobbigt, men ändå underbart.
Kamera: Canon EOS 1000D l Objektiv: Canon EF 50 mm f/1,8

Jacinta #1

Modell: Jacinta Muthoni l Fotograf: Martina Brandt (jag) l Kamera: Canon EOS 1000D l Objektiv: Tamron 70-300 mm macro

Sista fotodagen

Hej, haft en bra dag? Det har jag! Ska ut om ungefär en timme och möta Elin & Moa. Vet inte vad vi gör sen. Ikväll är det gymmet också. Har fått några frågor om det som jag ska svara på senare. Är på rätt bra humör idag, fast jag är trött. Men får ju jullov imorgon så det gör inte så mycket! :D I alla fall, sista fotodagen var idag! Vi fotade massor igen, det var rätt kul. Ska redigera mer nu så jag kan visa sen :) Tog typ 600 bilder totalt. Haha, shit. Men annars var dagen bra förutom att lunchen såg vidrig ut så jag och Jacinta var översociala och sprang runt skolan hela lunchen istället typ.. Haha. Bjuder på ett par bilder från idag i alla fall:
Fotograf: Första bilden - Jag, andra bilden - Jacinta. l Kamera: Canon EOS 1000D l Objektiv: Tamron 70-300 mm macro l Modell: JAG! :D

Tisdag kväll

Kamera: Canon EOS 1000D l Objektiv: Tamron 70-300 mm macro
Blev rätt så nöjd med bilderna ovanför! I alla fall ljuset och bakgrunden. Så jag visar dem :). De är tagna idag på vägen hem. I alla fall, ridningen gick helt okej. Jag red Dondy och han är ju inte direkt världens hopphäst. Men ja, vi kom över alla gånger i alla fall. Film & bilder kommer sen. Nu har jag duschat och så, ska väl försöka sova snart. Imorgon har jag foto igen, slutar 2, då ska jag träffa Elin & Moa, och sen gymmet på kvällen. Najs dag.. :)

Självporträtt i spegeln

Kamera: Canon EOS 1000D l Objektiv: Tamron 70-300 mm Macro l Slutartid: 100 sek l Bländare: 4,0 (Lägsta på detta objektiv)

Dagen har varit super! Vi samlades runt 8 och sen åkte vi tub och for in till staden. Haha. Där gick vi på Moderna museét vilket var urtråkigt. Lyssnade inte, flummade mest med Jacinta. Älskar dig bruden! Yes, sen skulle vi äta lunch. Kattmat som vanligt (vi hade tagit med oss från skolan). Tacka vet jag soptunnor ♥. Haha, min & Jacintas humor. Sen gick vi ut från museét (bästa stunden på dagen) och fotade. Jag fotade massa porträtt av Jacinta och naturbilder. Blev ca 400 bilder, så nu har jag massor att bjuda på! :D Har även fotat lite bokeh & vattenbilder också. Känslan av ett fullt minneskort är nästan lika underbar som känslan av den första klunken av kaffet. ♥ Haha. Nej men nu ska jag redigera bilderna så ni får se de någon gång. Kommer dela upp allt som vanligt. Skulle egentligen träffat Vilma men hon är lat och orkar inte gå utanför huset. Sen ridning ikväll då. Mys!

Svar

Maja om Redigerat en bild:
På sista bilden så står det av "Paulina"
alltså är det inte du som har redigerat ?
Svar: Jag har redigerat bilden, och hjärtbokehbilden hittade jag på google. Det kan vara den där "Paulina" som fotat den, jag såg den bara på google, från någon tillståndshemsida (?) Så jag trodde det var någon randombild. Men jag ska söka upp Paulina och se om hon fotat bilden, isåfall ber jag om tillstånd.

Här är bilden jag redigerade.


Wishlist - Objektiv & kamera

-TIDSINSTÄLLT-
Canon EOS 1D Mark III
Canon EFS 18-135 mm
Canon EF 50 mm 1.4
Canon EF 28-300 mm
Canon EF 100 mm
DRÖMUTRUSTNING JUST NU. Bara otroligt jävla dyrt. :(

Vill du bli fotad?

Ovan ser du 3 exempel på porträttbilder jag fotat. Nu är det så att jag söker nya modeller att fota. Känner jag dig eller inte, det spelar ingen roll! Huvudsaken är att du bor såpass nära mig att du kan ta dig till mig. Jag bor i Stockholm, bortom Vällingby ungefär. Just nu fotar jag för gratis, men snart börjar jag ta betalt och då blir det väl 50-100 kr per fotografering skulle jag gissa på. Utomhus eller inomhus är valfritt, men bilderna blir såklart bättre utomhus. När fotograferingen är genomförd och jag redigerat och valt ut bilderna, så skickar jag de såklart till dig. Jag har bara några små regler:
Det ska vara okej att jag publicerar bilderna på bloggen/använder de som exempel till nästa fotografering.
När jag börjar ta betalt så är det viktigt att du tycker priset är okej och att vi båda är överens om priset. (Tar inte betalt just nu).
Om det är en temafotografering, så var beredd med att du får stå för smink/kläder.
Du måste kunna ta dig till stället vi ska vara på, och det får inte vara för långt från mig.

Är just du intresserad av att bli fotad av mig? Vilket skulle vara superkul! Allt du gör är att kommentera detta, mejla [email protected] eller kontakta mig via facebook där jag heter Martina Brandt!
PUSS OCH KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM.

Rest of week

-TIDSINSTÄLLT-
Canon EOS 1000D - Tamron 70-300 mm Macro
Tisdag: Fota hela dagen i skolan (Elevens val), sen träffa Vilma!
Onsdag: Fota hela dagen i skolan (Elevens val), träffa Elin & Moa, gymmet och träna på kvällen!
Torsdag: Avslutning! Slutar runt 13.00, träffar Natta!
Fredag: Stan med mamma & pappa och handlar mat inför julafton. Ev. gymmet & träna på kvällen!
Lördag: Julafton! Träna på förmiddagen, sen kommer släkten. Då blir det Kalle Anka såklart! Sen fika, paketöppning och sånt mys.
Söndag: Inget planerat! Juldagen är alltid seg. Maybe lite hemmaträning eller bara ta det lugnt med familjen.

O U T F I T

(Bilderna är från typ oktober-november, men har samma kläder idag..)

Strumpor - H&M
Jeans - Crocker
Tröja - Gina Tricot
Linne under - JC
+ Uggs & jacka från Race Marine. Väskan är ju kameraväskan då vi ska fota och den är från Canon. Haha, plus alla objektiv och kameran.. ;)

(Ingen behöver veta att det här är tidsinställt).

Redigerat en bild

Det här var faktiskt superenkelt! Jag gillar resultatet. Det här kan man ju göra med andra bilder också. Det gick snabbt, typ 10-15 minuter. Ska jag visa er hur jag gjorde? :)

FÖRE:



EFTER:



STAY HAPPY

Det känns väl sådär att jag ska till skolan imorgon. Men vi ska ändå fota! Dessutom får jag träffa alla underbara vänner igen och efter skolan ska jag träffa Vilma som jag inte träffat på evigheter. Egentligen, varför lägga fokus på att jag måste gå upp tidigt, äta äcklig skolmat eller tvingas träffa mina "haters" när jag kan se det positiva? Ska försöka tänka positivt imorgon när jag vaknar så blir det nog lättare att komma upp. Nu: Städa rummet, sen koka te och leka ett flygplan som kraschar i en soffa framför tv:n. PUSS!

EN DUVA I PARIS

Canon EOS 1000D, Tamron 70-300 mm Macro + Motljusskydd
Kom på att jag fortfarande inte visat bilderna från Paris.. Haha, slarvig brud. Men den sista bilden på den här duvan gillar jag extremt mycket. Liksom, den lyfter just på foten och ska flyga iväg. Älskar den! Bakgrunden på den första var bättre men där hamnade skärpan lite snett. Tänk på att jag inte är världens bästa på djurbilder, så med tanke på det så är de här bilderna bra.

Svar på tal

Eleon  ([email protected]) om 20 grejer som hände i somras..:
Men, om du nu "Strulade jag med en kille vars pappa är Sveriges rikaste man, haha fett coolt.." måste det ju vara Ingvar Kamprads son. Och han är ju rätt gammal eftersom Ingvar själv är 77! Lite skabb, du bruden!

Svar: HAHA. Omg fett cp, för isåfall måste det vara Sveriges näst rikaste man eller nåt, och den här killen va 97a så aa.. :) HAHA omg, tror du jag går runt och strular med 80-åringar? :o




Anonym om Jag är inte oskuld:
För din egen skull hoppas jag att rubriken inte har något som helst att göra med ditt sexliv...



Anonym om Jag är inte oskuld:
Har du haft sex? du sa ju förut att du var oskuld...

- om Jag är inte oskuld:
Du får nog förklara din rubrik lite bättre ;) ?

Svar: Nästa gång kan ni ju testa läsa inlägget också. Tex,om ni ätit sushi för första gången så är er sushioskuld tagen, och då är ni inte oskuld med sushi.. Och jag åt min första lussebulle för året när jag skrev det där inlägget, så jag skrev "jag är inte oskuld med lussebullar". HAHA, testa läs nästa gång. Och till "Anonym", ja jag är oskuld.


Mongobild, typ.. Söta tänder, hihihi

Min kamerautrustning

KAMERAHUS:

♥Canon EOS 600D♥ - Min älskling, typ. Har absolut ingenting att klaga på. Denna systemkamera är min andra systemkamera som jag köpte i februari 2012. Kameran fungerar bra till proffsfotografer & lite mer erfarna, men är även helt okej som första systemkamera. Jag älskar att man kan filma i full HD, alla underbara funktioner, att den är så snabb och får så skarpa bilder samt fina färger. En helt underbar kamera för mig som ville ta mitt fotograferande till en liten högre nivå. Greppet är även helt perfekt för mig då jag har små händer, men trots att den är rätt liten (ca 600 gram för kamerahuset) så känns den inte ett dugg plastig. Jag älskar den!



Canon EOS 1000D - Min första systemkamera, som nu är min backup/extra-kamera. Fick den i september 2010, då jag länge fotat med pappas kamera & olika digitalkameror såsom Nikon coolpix 200 osv. Jag var jätteglad och har lärt mig mycket med kameran! Denna kamera funkar super som första kamera, och är ganska basic. Canon säger att proffs kan använda denna också, jag är inte riktigt benägen att hålla med. Men jag ångrar absolut inte att jag hade denna som första kamera, jag har lärt mig såååå mycket med denna och fått rätt många fina bilder ändå. Dock har den slutats sälja nu, men uppföljaren är Canon EOS 1100D för den som är sugen på sin första systemkamera.



Canon EOS 60D - Vår familjekamera, som är köpt i maj 2011. Mamma är den som använder den mest då både jag och pappa har egna, men den är ändå vår familjekamera då alla använder den lite då och då, men somsagt, mest mamma. Denna kameran är ju steget bättre än min 600D, men det är egentligen ingen större skillnad. En fin kamera som kan mycket, lätt att förstå sig på. Gillar dock inte att där man ställer in slutartid osv är uppe i en minidisplay istället för i den stora LCD-skärmen. Men annars gillar jag den jättemycket, ovanligt snabb och ger riktigt skarpa bilder!

Olympus E5 - Pappas gaaaaaaaaaaaamla systemkamera som han köpte 2005! Fotade mycket med den innan jag fick min 1000D, sommaren 2010. Därför kommer jag inte ihåg så mycket men kommer ihåg att jag gillade den mycket då. En väldigt bra kamera (på den tiden, det var liksom innan live-view & då jag fortfarande gjorde misdommarkransar på midsommar typ..) Har inte så mycket att säga, han använder den inte ofta heller så den är väl lite backup, men ja, en fin kamera, fint ljus & fina färger.

Objektiv:


Canon EF 50 mm f/1,8 - Mitt mest använda & favoritobjektiv! Älskar det. Bländaren är ju helt amazing, speciellt för mig som älskar att fota porträtt/självporträtt, you name it. Fin skärpa och superbra färgåtergivning. Dock kan fokuseringen iblaaaaaaaaaaand, inte ofta, bli lite seg. Men annars ett helt underbart objektiv som förövrigt bara kostar runt tusenlappen (!!). Verkligen ett måste att ha i kameraväskan, för alla.

Canon EF 18-55 mm - Mitt kitobjektiv till min 1000D. Ingen större skillnad från mitt "nya" kitobjektiv förutom bildstabiliseringen, som jag älskar. Men ja, ett jättebra objektiv att börja med, dock tröttnar man rätt snabbt. Okej skärpa, dock svårt att få till ett kort skärpedjup.. Gråa och tråkiga färger. Mjaa, ingen favorit - men bra att börja med, somsagt.
Canon EF-S 17-85 mm - Bra objektiv eftersom att det är vidvinkel (17 mm) och rätt så långt, (upp till 85 mm). Ingen super färgåtergivning, men fokuserar snabbt och är skarpt. Ett bra objektiv om man ska ut och inte vet riktigt vad man ska fota, då man kommer både rätt långt och kan få vidvinkel. Dock suger närgränsen, suger.
Canon EF-S 18-55 mm IS - Förlåt, but I love it. Ni tror säkert att jag är dum i huvudet som säger att jag älskar mitt kitobjektiv, men det är sanningen. Köpte det med min 600D då det fanns bildstabilisator på den, vilket är perfekt! Färgåtergivningen är förvånansvärt bra för att vara ett kitobjektiv, och det går att få till en rätt fin bokeh trots den inte så megastora bländaren. Funkar bra till det mesta helt enkelt!
Tamron 70-300 mm f/4,0-5,6 DI macro - Mitt näst mest använda objektiv. Sitter oftast på kameran på resor, när jag ska ut och fota (inte så ofta natur/porträtt) men på längre fotorundor sitter detta alltid på kameran. När man zoomar in får man riktigt fin bokeh och oftast en rätt bra skärpa, dock gillar jag inte färgåtergivningen, bilderna kan lätt bli gråa och platta, så en finjustering i Photoshop efteråt kan göra gott. Men jag gillar det mycket!
Canon EF 35-70 mm - Ett väldigt gammalt objektiv som mamma hade till sin analoga Canon för några jättemånga år sen. Jättebra vid bokehfotografering och vissa naturbilder, dock inte inte inte macro, hehe. Älskar färgerna som blir, sen är det rätt skarpt också. Använder det inte jätteofta, men ibland då jag känner för att mitt lilla 50 ska få en välförtjänt paus, eller ja.. Haha.

Fisheye Penta digital Ultra Wide 0.45X Pro High Resolution for Mega Pixel Digital - Hej jag hatar detta objektiv. Nej men typ. Köpte det på Teneriffa 2011, det var mitt andra objektiv jag köpte, alltså efter kitobjektivet. Det funkar, men det är inte värt 4000 kr. Kanterna blir svarta och ja, kvaliteten är ju inte dirre den bästa man kan få. Men det funkar, det blir ju riiiiiktig vidvinkel (fisheye) i alla fall, så ja. Men använder det sällan, senast var på midsommar.. Höhö.

Filter:
Hd Olux day & night CPL - Får solens strålar att inte ta upp för mycket av bilden och ger allt ett mjukare ljus. Riktigt bra för att vara ett filter. Älskar färgerna som blir med filtret!
Close Up + 10 filter från Haida - Vill inte direkt erkänna detta, men jag har inte lyckats ta en bild med filtret. Får inte in fokuseringen! Haha, annars tror jag filtret är mycket användbart, ska träna lite mer.
UV-filter - Alla vet vad ett UV-filter är, skyddar objektivet. Ett måste på objektivet om det är något man är rädd om. That's it.
Övriga tillbehör:

Fjärrutlösare, Giga T Pro ll - TOKÄLSKAR! Snabb, drar inte mycket batteri, fokuserar på ögat och ja. Klagar inte alls!
Stativ, Velbon DF 60 - Bra stativ, kan bli typ 190 cm så det är ju suveränt. Dock lite "trögt" att fälla upp och väger mycket, men som Scott Kelby säger - "Dåligt eller tungt stativ".
Redigeringsprogram Photoshop Elements 10 - I'm in fucking love. Älskar det! Funkar bra för mig som inte orkar lära mig CS, hehe.. Men Photoshop är photoshop liksom, asballt att skryta om och skitcoolt att redigera i.
Homemade reflexskärm - Hehe, checka min inköpslista.. En riktigt ska införskaffas!
Blixt från Canon - Gammal men bra liksom, glad att jag slipper den inbyggda blixten.
Minneskort 8 GB - Rymmer mycket, väldigt bra :D
Minneskort 32 GB - Gigantiskt. Använder det om jag ska fota Raw large+ och filma i det läget.
3 kameraväskor, 2 från Canon, 1 från Scandinavian Photo - Två rätt små kameraväskor som jag använder om jag inte orkar bära med allt, och 1 skitstor där jag får plats med ALL min utrustning. Förutom stativet såklart..
Kommande:
Tamron 90 mm f/2,8 macro.
Reflexskärm, silver/guld.
Batterigrepp.

20 grejer som hände i somras..

1. Var jag blondin!
2. Drack jag mjölk varje kväll..
3. Åt jag typ 2-3 glassar på hela sommaren.
4. Köpte jag massa nya kamerasaker, blandannat mitt fasta femtio! ♥
4. Var jag ute med båten i en månad i sträck.
5. Var mitt andra hem hos Julia.
6. Mådde jag bra.
7. Slutade i Trollbodaskolan.
8. Slutade med basket.
9. Bytte ridgrupp och hoppade över ett år.
10. Hade jag 3 bloggar: Den här med Julia, Projeto & Litenkamera.
11. Fotade jag som en jävla galning.
12. Drogade jag iste.
13. Var jag i Finland/Åland.
14. Vad jag på sjösportläger.
15. Var jag tillsammans md 3 stycken under sommarlovet.. ;$
16. Strulade jag med en kille vars pappa är Sveriges rikaste man, haha fett coolt..
17. Lärde jag känna massa nya kompisar!
18. Började jag i Engelska skolan!
19. Bytte grupp till 98-94 på kickboxningen!
20. Hade jag skitlite smink och läääääääääängre hår än nu.

Jag har visst anmält mig!

Pappa ringde ju också sjukanmälde mig imorse ?! Och nu har jag ogiltig frånvaro.. Asså shit. Jag har fått ogiltig frånvaro 3 gånger under den här terminen, och alla gångerna har jag sjukanmält mig! Alltså Schoolsoft är sjukt ibland..
I alla fall, godmorgon! Har druckit lite te bara, typ. Ligger i sängen och dör av huvudvärk. KUL.

GALET NÖJD

FÖRE:
EFTER:


Jag kan inte riktigt säga att jag inte är nöjd. För jag är grymt nöjd! Headern kan bytas ut, såfort jag fått min fjärrutlösare i julklapp så ska jag fota massa självporträtt och då jävlar. Men innan dess har vi headern såhär. Och designen kommer stanna läääänge! VAD TYCKER NI? :D

Smygtitt på nya designen!



NU JÄVLAR SKA JAG SATSA PÅ BLOGGEN, KOMMER BLI SJUKT NÖJD! Räkna med att den kommer upp imorgon.. :)

A tree in the middle of my garden


Take good care of myself

Mästerkock jag ser ut som på bilden.. Haha, från igår när jag bakade. Jag känner mig jättesjuk just nu, så jag ska gå och göra som rubriken. Ta hand om mig själv helt enkelt! Tror det blir hårtvätt, dusch, noppa ögonbryn, måla naglar, brun utan sol, body lotion och fotbad. Mys. Får hoppas jag mår bättre sen! (:

Länkbyte

Emelie & Tilde är två tjejer som går i min gamla skola. Deras blogg är jättebra och verkligen läsvärd! De är grymma på webbdesign och båda är riktigt söta. Tycker det är värt att kika in, klicka på bilden för att komma dit! Chansen att ni ångrar er är typ 1 på miljoner.

Klara

Har somsagt tränat idag. Ingen bra idé eftersom att jag är sjuk, nu är det värre också. Sen åkte vi till Vällingby i alla fall, åt brunch. Sallad, kyckling, ägg och ost typ. Mumma. Nu sitter jag och kollar på Klara. Har sett den minst 10 gånger förut men den är bra. Puss!

Vintern kan tagga

Jag orkar inte med vintern. Jag vill ha sommaaaaaaar! Men snart är det jul, nyår och lov. Det är myys. Fast vinter & kyla kan tagga långt och aldrig komma tillbaka. Har i alla fall nyss vaknat, ätit frukost och ska fixa mig nu. Sen ska jag träna. Skönt eftersom att jag bara ska vara stilla sen, jag är ju sjuk. Kanske inte så smart att träna då men who cares? Orkar inte bry mig! Tror att jag är hemma från skolan imorgon om det inte blir bättre. Gud, vad har du emot mig?

Du säger att jag är som luft för dig, alltså behöver du mig för att leva.

Nu ---------------> T-R-Ä-N-A.

Sov gott, ska dö nu


-

Vi svor på att hoppa tillsammans och alltid finnas där för varandra. Du hatar mig nu, men jag kommer alltid stå kvar vid det löftet. Du tycker jag gör fel men jag gör rätt, du kommer tacka mig. Vad du än kallar mig, vad du än gör mot mig, så bryter jag inte löftet att finnas för dig förevigt och att det alltid ska vara vi. Det löftet kommer aldrig ändras vad du än säger.

Jag är inte oskuld

Med lussebullar! Åt min första för i år nyss, mumma :) Åt middag också, typ kött och risotto. Sjukt gott. Sånt kan man ju unna sig när man är sjuk (y) Men allt bak är klart nu, skönt! Det blev jättebra. Kockostoppar, pepparkakshuset, lussebullar, mjuka pepparkakor, valnötsbröd, hjortronkakor och några randomkakor med pärlsocker på. Haha, fettofamiljen nästa? Nej men hela släkten kommer ju, sen blir det alltid över. Provsmakad såklart allt! Mumma. Nu ska jag typ se på tv ikväll, och imorgon ska jag träna. Och vila. Får se, beroende på hur jag mår om det blir skolan på måndag. Let's see that tomorrow.
Spex..

HAFF

April 2011

Sitter just nu och chattar med en kaka. Nejmen han ser mumsig ut. Han säger att min ruma är snygg. Okeeeeeeeeeeeej. Han var 96a tror jag? HAFF HAFF. Haha nej driver, vet inget om honom men ska ta reda på lite mer nuuuu.. ;)



Haha åh jag orkar inte

Anonym om Lördag den 17:
du sa att du hade 150 läsare, du har bara 2 visningar på ditt youtube klipp....:O
Svar:
Ja, jag har 150-200 läsare om dagen ungefär. Men jag kan inte tvinga mina läsare att kolla? Liksom alla är ju inte intresserade av hästar, och video sätts inte igång automatiskt när man går in på min blogg.. HAHA.

Lördag den 17

Tog nyss en promenad till Åkis med pappa. Köpte saffran, halstabletter och tuggummi. Vi ska ju baka, så ska hjälpa till snart. Åh hatar att vara sjuk. Jag orkar inte. Inte innan jul och jullov. Just nu sitter jag i alla fall och garvar sjukt åt en kommentar jag fick nyss. Fick expertråd, hahahaha.. Jag skrev ju att det inte gick bra, för att Brolle gick in på spåret 24/7, och herregud jag vet att man ska sitta ner i en galoppfattning.. HAHA. Jag dör vad kul. Skriver en roman i onödan. Men tack för tipset, fast det brukar inte gå sådär, som jag skrev också. Aja, visar dagens outfit lite senare, nu ska jag deppa för att jag är sjuk och ta något att dricka. Puss :D

Jag lovade ju videoinlägg..

Haha, ja jag lovade ju videoinlägg.. Dock var det här en dålig ridlektion och det gick absolut inte bra. Men aja.

Sov gott

Ska bara tvätta bort sminket sen dö i min säng. Imorgon ska jag bara vila eftersom att jag är sjuk. Så är det julbak här hemma så jag kanske hjälper till lite med det också. Vem vet? Men annars bara vila så jag blir frisk. Hatar att vara sjuk och har börjat vara det jävligt ofta. Läskigt faktiskt.. Var typ aldrig sjuk förut. Aja det är säkert bara något tillfälligt. Men nu ska jag dö. Puss och godnatt!

Titanic

Yes, ser på Titanic nu. Länge sen jag såg den. Har kommit till där de stöter på isberget så nu börjar filmen, haha.. Sen har jag druckit latte och proppat i mig massa kakor. Haha fick värsta ont i magen. Men jag är sjuk, precis som jag visste att jag skulle bli! Halsfluss, feber, förkyld.. Urinvägsinfektion till på köpet. Åh fan vad underbart <333333333333333333333333333333333333333333333333333

Brolle JR, från i tisdags

Alltså omg, den lektionen var verkligen inte bra. Brolles galopp är seg som jag vet inte vad och han lyssnade inte på mina fattningar. Sen glappade tyglarna skitmycket, de gled ur mina händer hela tiden. Alltså det kunde inte gått sämre. Fast min ridlärare tyckte det gick bra. Men jag ber till gud att det går bättre de 2 sista gångerna nu innan jag byter ridklubb. Längtar till Säby, tror att jag kommer utvecklas mycket mer där.. :)
Cavaletti :D (Jag är den i röd jacka)
Haha ser ut som världens tjockaste, och jättefin galoppfattning jag skulle göra där.. Brolle ser ju pigg ut också!
Haha sexigt att det ser ut som om han flyger typ.. Fin sits, here i come :D
Koncentrerad brud rider lätt i en galoppfattning.. HAHA.
Tja.
Galooooooooooooooooooooopp

5 saker om mig

Jag har typ skitsnabb förbränning (y)
Jag har många nyårslöften för 2012, det ska bli ett bättre år än hemska 2011!
Jag tror på spöken under sängen eller i garderoben.. Haha mamma får varje kväll gå upp och kolla i mitt rum så ingen är där :$
Jag failar alltid på prov. Var skitnära på VG+ på SO, men blandade ihop frågor, förstod en fråga fel på bilden så jag sänktes från ungefär VG+ där också, skrev datum på fel sida på svenskan en gång så fick VG+ istället för MVG, var ett halvt poäng från MVG på engelskaprocet och jaaaaaaaaa. Sjukt irriterande.
Många tror att jag är äldre än vad jag är, typ 97a. Tar det alltid positivt :D
Jag älskar magtröjor som är pösiga i ärmarna och går ner till naveln typ. Haha s.a.j.k.


Duschen nu

Träningen gick skitbra faktiskt. Dock har jag typ feber och halsfluss. KUL. Aja, nu ska jag duscha sen äta.. Sen ikväll kommer nog videoinlägg! :D

Pepparkakor, digestivkex, sura karameller och latte. JA.

Skolan gick sjukt fort, kändes som om jag var där i typ 10 minuter.. På sista lektionen, alltså SO, så hade vi frågesport. Jag var i lag med Saga och vi hette såklart Team Sausage, hhahahah.. Vi vann också! Fast den ställde jag mig upp och skrek och typ välte några bort hehe så då drog hon av ett halvt poäng, men vi hade ju fortfarande vunnit.. ;) Nu har jag nyss proppat i mig en skyskrapa med kakor typ, och en latte. Aja, sånt behövs på en fredag! Ska åka och träna snart, så otaggad egentligen men aja.. Sen myyyys med massa latte ikväll. Kärkek till helger ♥
HAHA, bjuder sjukt!

Fredag.. Igen ?!

Godmorgon, fredag idag! Känns verkligen inte som fredag igen, tiden går sjukt snabbt. Har nyss borstat tänderna i alla fall. Sitter i lodiskläder och kollar bloggar hehe. Ska åka om typ en kvart, får skjuts. Skitskönt att slippa gå ut i det kalla vädret.. Har sjukt långt att gå till bussen från mitt hus. Men ville egentligen bara säga godmorgon och ha en bra fredag!

Godnatt

Haha otroligt ful bild, men jag och Brolle från i tisdags :) Nu ska jag sova i alla fall. Imorgon: Skola & sen gymmet. Träna i någon timme, åka hem, äta middag och sen ta det luuuuuuuuuuuuuugnt. Så skönt med helg. Känner dock att jag börjar bli sjuk. Varför jämt jag ?!

Hur ser han ut?

Många har frågat hur min katt ser ut.. Och det var länge sen jag la upp bilder på honom så fotade bara lite snabbt så ni skulle få se. Ska försöka komma igång med fotandet igen, länge sen jag fotade seriöst.. Men har nog tid för det i helgen! :D När man kommer hem från skolan är det ju mörkt och så. Såg nyss att jag skulle fått VG+ på SO-provet, men jag hade blandat ihop några frågor så det sänktes.. Hmm.. Och på engelskaprovet fick jag VG och VG+, så det var ju rätt bra. Och svenskan MVG. Jag kan inte vara annat än nöjd :).

Kom på en sak..

Att, i januari har jag haft bloggen i ett halvår! Haha, ska börja satsa mer på bloggen nästa år vilket jag ska ha som nyårslöfte. Men nu tar jag det lite lugnt och nöjer mig med mina 150-200 unika. Men 2012, fan vilken statistik jag ska ha!

Nyduschad

Fin man är när man är nyduschad och osminkad! Haha, på första bilden hade jag typ mascara överallt. Men så blir det ju när man duschar. Var i alla fall riktigt skönt. Om inte min mjäll har försvunnit nu blir jag skitsur. Testade ett nytt schampo som jag tog supermycket av, gnuggade i hundra år och sköljde ur i ytterligare hundra år. Men det känns i alla fall som att det är mindre nu. Där fick ni även se den hemska sanningen för hur kort hår jag har. pfdhusdgfuis ge mig LÅNGT hår nuuuuuuu!

Dag 15 - Vad har du gjort idag?

Idag vaknade jag runt halv 8, eller blev väckt.. Började kvart över nio så jag fattar inte varför jag gick upp så tidigt men aja. Åt frukost, fixade mig, klädde på mig osv. Sen tog jag min fina vandring på ungefär 15 minuter till bussen. Åkte buss, gick upp för den lååånga backen till skolan. Sen hade jag SO, engelska, franska, lunch, NO-teori och svenska. Fick ju även A på mitt svenskaprov och då blir jag nöjd (y) Efter skolan stannade jag bara kvar lite med olika kompisar, sen drog jag hem. Och såg på julkalendern, drack latte och fotade. Nu ska jag hoppa in i duschen och göra något vettigt av den här dagen.
Haha söt :)

Imorgon är det fredag

HAHA, fin skärpa på mig också (y)
Slutade fett sent idag, eller 15.. Hehe. Men jag har verkligen inte ork, så stressigt nu innan jul. Så jag tar en eftermiddag med massa film, latte och så ska jag tvätta håret lääänge. Det går löss på skolan så då är det ju bra att ha rent hår, om det nu hjälper.. Men jag får aldrig löss så ska nog inte oroa mig. I alla fall så kammade jag hem ett till A idag på svenskan. Tjoho till mig! 250 kr minst ska även pressas ner i min fulla (host) plånbok. Men sen måste jag göra engelskaläxan till imorgon också. Och på tisdag & onsdag har vi ju typ som elevens val, fast choice heter det i min skola då jag går i IES, och jag fick mitt förstahandsval - Foto! Dock börjar jag 8 men vi ska typ in till stan och sånt, så det är ju värt besväret. Nu blev det här lite rörigt, från vad jag ska göra nu till massa annat.. Men vi hörs lite senare! Förresten, igga min superfina rubrik..

I väntan

CANON EOS 1000D - CANON EF 50 MM f/1,8
Kan inte julen bara komma snart? Behöver verkligen lov nu! Är så trött så det är inte sant. Skolan är inte speciellt tråkig, men ändå vill jag ha lov så sjukt mycket. Längtar till julen, lovet och nyår. GE MIG.

Dag 14 - Mina rädslor

Okej, mitt liv har redan blivit skit igen men min stora rädsla är ändå att vara så pass nära döden som jag var i vintras/våras. Jag skämtar inte.

Dag 13 - Det här åt jag idag

Bild från i somras, uuuuusch hatar chips!

Idag åt jag en macka med ost på till frukost, hatar smör så det har jag aldrig på. Sen drack jag Chai te som är sjukt gott. Sen i skolan försökte jag äta lite av den äckliga fisken som smakade skit. Och sen en latte efter skolan när jag åkte till Vällingby med persooooner. Och till middag åt jag 3 stora, hemmagjorda köttbullar och lite potatismos.

All you need to know about me

-Man brukar säga att man inte ska döma folk efter utsidan, såsom former, rumpa eller bröst.. Men med mig är det annorlunda, allt du behöver veta om mig hittar du på min rumpa-

Naglar

Känner att jag näääästan börjat bita på naglarna igen, eller i alla fall varit nära några gånger. Gör det när jag är rastlös vilket jag är rätt ofta, haha. Så nu målade jag de, filade och tog bort smuts under de så de blir fräscha och då vill jag inte bita ner de. Funkar skitbra!


Gymmet

Ska försöka äta middag snart. Sen ska jag till gymmet med mamma. Skönt att rensa tankarna lite på bodyjam, sjukt kul! Just nu har jag inte tid för gymkort men om jag slutar på någon sport sen så ska jag lugnt skaffa. Inte så dyrt, 1000 spänn i månaden tror jag? Rätt billigt! Ska dit på fredag också och sen ska jag träna på söndag. Så 4 pass den här veckan vilket är helt okej med tanke på att jag har lov från mina träningar osv. Haha, onödigt inlägg. Ville egentligen bara säga att jag ska till gymmet ikväll. Puss.

I can't take the step to life

Det är så svårt att inte bara tappa greppet. Har tappat så mycket så jag inte orkar hålla kvar det enda lilla som finns kvar. Den enda lilla glädjen och den enda lilla motivationen och viljan till att fortsätta och ta mig genom det här. Mår lite bättre idag men den där känslan tumlar runt i magen på mig. Jag är rädd.

Orkar inte blogga

Jag bröt ihop idag vid mitt skåp. Jag orkar inte längre. Vill ha hjälp men vågar inte. Fucking helvetes skit.

Luciatisdagen

Haha mongo (y) Men idag är det lucia i alla fall, trevlans. Efter skolan måste jag tagga och köpa foundation för min är slut. Sen ridning ikväll. Blir bra. Pappa skjutsar och vi hämtar Tilde om typ 10 minuter, så måste sticka snart.. Är livrädd för en sak idag också, egentligen borde jag inte men jag är. Har massa grejer att fixa i alla fall efter skolan. Men puss!

Hiss/diss

+ Snart jullov! Haha, undrar huuur många som kommer hissa det här ?! Men lovely ju. På jullovet ska jag träna massor och försöka få lite bättre kondis, sen chilla, satsa på att börja må lite bättre, och såklart träffa kompisar! Så jullovet kommer bli det bästa av det bästa. Längtar!
+ Chai te. Det är fan sjuk gott. Har börjat dricka det på morgonen istället för typ juice. Mycket godare. Och varmt, som är braaa för mig på vintern, jag fryser skitlätt.. Chaite är nästan godare än mitt gröna vaniljte, och det trodde jag verkligen att jag aldrig skulle säga ;o.
- Kyla. Uuuusch, tror inte jag måste säga så mycket.. Men alla tjocka kläder, och att det hindrar en från att gå ut så jävla mycket. Visst är det mysigt att sitta hemma med en latte eller så, men liksom.. När man vill ut så går det inte! Sen blir bussarna alltid försenade osv. Tur att det inte är snö i alla fall..
- MQ. Tror jag har handlat där typ 1 gång i mitt liv hehhehe. Så sjukt dyrt för liksom samma kvalitet som på Gina eller H&M. Och inte ens snygga kläder. Tycker deras kläder är skitfula! Och ändå ska man betala typ 500 kr för ett baslinne. SJUKT enligt mig.

Tappa inte greppet nu, du kan.

Jag visar mig glad utåt. Håller inne mina tårar. Skrattar. Ni ska bara veta hur mycket kraft och skådespeleri det krävs för att vara glad utåt när det är kaos inuti. Ingen kan förstå hur det river inuti mig. Ingen förstår hur det egentligen är.

Dag 12 - Mina bästa vänner

Moa Bertilsson, älskar dig! Kommer du ihåg basketen, när vi åkte till kista och aldrig kom hem typ, när vi var fjortisar tillsammans, när du följde med mig ut med båten på min födelsedag, alla gånger i vällingby, när vi var i stan och åt skitstora mackor på sandys, gumman du är mitt allt!
 älskar dig! Kommer du ihåg grönan, högböte, när vi åkte helikopter, sandhamn, min födelsedag, när jag fotade dig osv osv osv.. Du är underbar!
 
Saga hessel, älskar dig! kommer du ihåg alla gånger vi tågluffat, stallet, när du slaggade hos mig, metrohm, bromma blocks, när jag åt tomatsoppa hos dig HAHAHAHA och när vi träffade eliot och jesper på kvällen och vi åkte kana nerför en backe och var helt borta pågrund av lite saker hehhee, du vet, "du följer med till mitt jag följer med till ditt", "SAAAUSAGE!!" så alla stannade upp och stirrade osv, gumman så glad att jag har dig!
 
Jag har fler "bästa vänner" och jävligt mycket kompisar, haha.. Men de här 3 är verkligen speciella och mina allra bästa vänner. JAG ÄLSKAR ER MEST!

Värsta dagen på veckan

Har nyss kollat på julkalendern med en latte. Myyys. Har blivit lite som en tradition nu på julen. Det här året är julkalendern grym ju! (y) Stalkar den typ, hehe. Dagen har varit bra fast jag var sjukt trött hela dagen, så trött att jag inte orkade träffa kompisar. Ska istället fixa lite i rummet tror jag, och bara ta det lugnt. Imorgon är det lucia så vi börjar senare än vanligt. Älska Engelska skolan.. Haha. Men nu ska jag fortsätta med det jag gör. Pussar!

Värker

Det värker i mig av saknad. Det är ingen person jag saknar, det är en tid. Där ångest var något jag lämnat bakom mig, något som aldrig skulle komma tillbaka. Så fel jag trodde när jag fick
för mig att det skulle fortsätta så. Fuck ordet kämpa.


Värker

Det värker i mig av saknad. Det är ingen person jag saknar, det är en tid. Där ångest var något jag lämnat bakom mig, något som aldrig skulle komma tillbaka. Så fel jag trodde när jag fick
för mig att det skulle fortsätta så. Fuck ordet kämpa.


Min vecka



Det blir en najs vecka! :D Nu när mina träningar har slutat får man träna hemma, ute eller på gymmet hehe. Och vara med kompisar bara. Det här är även sista veckan med riktiga lektioner! Nästa vecka har vi typ nån random på måndagen, choice på tisdagen (som elevens val fast typ foto, fashion eller så), choice på onsdagen, och på torsdagen ska vi bara se på "Talent show" och sen jullov.. Sjukt underbart! Nu ska jag verkligen vara aktiv sista veckan i skolan och lära mig massa nytt. Tagga!

Fixar Miras blogg

Har fått massa designbeställningar, blandannat från Mira.. Så jag hade inget för mig och då gör man ju folks designer. Sen har jag fler designer att göra. Har bara tid ikväll och på tisdag så mejla om du är intresserad; [email protected] eller skriv till mig på facebook, där heter jag Martina Brandt.

Dag 10 - 5 saker du gör på din fritid

Kickboxning.
Hiphop med Mira.
Ridning & hästar.
Är med kompisar.
Pluggar.

Dag 11- Något du ångrar

Det finns så jävla mycket att ångra. Jag ångrar att jag blev skitmycket fjortis mest typ. För det skadade mitt liv så mycket. Visst det var kul osv men det hände ju massa skit. Men det mesta jag ångrar är att jag var så otroligt dum som inte fattade vad jag gav mig in på, när jag fick *******.

If we don't learn easy lessons, they get harder. -RH

Nu är jag hemma. Har druckit latte.. Överkonsumerar och jag skojar inte. Ska inte göra nåt nu innan food, fast det är nog ett tag kvar. Ska nog fixa lite i mitt rum faktiskt. Ta fram clothes till imorgon. Imorgon är det skola :D Ska faktiskt bli kul :$ Sen ska jag träffa Moa & Natta, myyys.. Hörs, pokisar <333333333333

Onödigt

- OM DIG/ ALLMÄNT -
Hur gammal är du? - 12
Hur lång är du? - 162 typ
Hur mycket väger du? -  Får inte veta min vikt
Har du några piercingar/tatueringar? - Öronen, asså piercing inte tatuering hahah..
Vilken skola går du på? - Engelska skolan :D
Vad vill du bli när du blir äldre? - fotograf
Har du syskon? - nej
Var bor du? - stockholm
Är du nöjd med dig själv? - jag tycker mitt lillfinger ser helt okej ut.
Vad tror du andra får för intryck av dig? - eftersom alla jag träffar vill träffas igen så tror jag de tycker jag är.. typ cool. haha nejmen..

- SENASTE -
Som ringde dig? - pappa
Som smsa dig? - hanna
Som du smsa? - moa tror jag
Som du kramade? - moa
Som du kysste? - hihihi ojojojoj
Som du slog? - är snel flicka :)
Som du bråka med? - felix i think
Som massera dig? - emmy typ
Missade samtalet? - igår, dolt.. eller jag vet att det va typ melissa men ändå

- KÄRLEK & SEX -
Hur många gånger har du varit kär? - 2 times
Har du blivit dumpad? - yes
Har du dumpat någon? - ja
Är du romantisk? - hahahhaha njaaaaaaaaaaaaa
Kärlek vs sex? - jag är oskuuuuuld
Ditt längsta förhållande? - 2 år 
Har du haft ett kk-förhållande med någon? - nej
Vad faller du för hos killar? - självsäkra, men inte självkära.. sen såklart snygga haha.. och INTE blyga. hatar blygga påkar
Tror du att man kan hålla ihop föralltid? - nä inte i min ålder
Har någon varit otrogen MOT dig? - nej
Hade du berättat för dina förälrar om du ha de blivit gravid? - ja
Vid vilken ålder tycker du det är okej att bli sexuellt aktiv? - när man känner sig redo, såklart
Vad är det finaste en kille kan säga till sin flickvän? -  typ jag älskar dig

- ANVÄNDER DU... -
Deodorant? - såklart?
Parfym? - ja
Kjolar? - haha hatar kjolar
Klänningar? - same as over
Hoodtröjor? - inte så ofta, men sometimes
Hårmousse? - har ju gjort men inte så ofta
Hårspray? - ibland
Klackskor? - om jag vill bryta benen och typ ramla ihop så ja.. men jag hatar klackskor.
Body spray? - nej
Rouge? - nä
Foundation? - ja
Ringar? - nä
Mössa? - min vita favoritmössa ibland, fast nu har jag alltid uppsatt så då ser det ut som att jag är flintis
Hårband? - nej
Nagellack? - ja, alltid

- SANNINGEN OM DIG/ DÅLIGHETER -
Har du snattat någon gång? - ja, när jag va fjortis. fast inga kläder eller så.
Har du druckit alkohol? - ja
Röker du? - nej
Snusar du? - uew
Har du slagit/kastat något mot en glasruta så att den krossats? - nej
Har du tagit/provat på droger? - nej, men känner folk som gör :ssss
Har du druckit en alkoholdryck utan att veta vad det är för något? - hahah, ja :$
Ljuger du ofta för dina vänner? - såklart inte!
Har du tagit en väns pojkvän? - nej
Har du varit otrogen? - nej
Umgås du i kretsar där folket brukar "röka på"? - vissa av kompisar röker men jag vill inte fucking ha dålig andedräkt, dö, få tjära i kroppen, få dålig kondis osv osv osv.
Har du hotat någon? - nej, men blivit hotad av idioter :D
Har du mobbat någon? - bara loosers som gör sånt

- VEM/VILKA... -
Är din bästavän? - moa, saga, mira, och många mer men de 3 är mina absolut bästa
Saknar du? - alla mina kompisar, men speciellt moa hedman och elin eklund!
Vill du träffas just nu? - moa, elin, matilda, hampus, svampen och massa mer
Umgås du mest med? - typ moa, saga och alla i min klass
Stör du dig på? - inte så många, bitchar
Ringde du senast? - shayan
Skrev åt dig senast på facebookchatten? - mira hihihihi
Vem puffade dig senaste på facebook? - pappa, HAHA
Vem skrev du senaste med på msn? - hata msn.. men typ alma
Vem kommer du träffa imorgon? - moa & natta
Vem har du inte träffat på längre? - för många
Vem skulle du ta med dig på en utlandsresa just nu? - moa, fan vad underbart vi skulle ha..
Skulle du vlija se ut som? - asså olika... sagas läppar, typ elinas hår, SKITFINT, moas face,  och jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

- JA/ NEJ FRÅGOR -
Är du helsvensk? - jao
Är du glad just nu? - drack nyss latte så ja :$
Har du en hund? - nej
Har du en katt? - ja :D
Har du varit utomlands nångång? - vem har inte?
Har du svarat ärligt på alla frågor? - ja, för jag är cool
Är du blyg? - typ aldrig hehe
Ska du ta körkort? - ofc
Ska du tatuera dig/pierca dig? - vill typ ha i läppen, men vågar inte.
Vill du har barn? - jag tror faktiskt inte det.. men man vet ju aldrig
Hade du kunnat adoptera? - maybe
Hade du kunnat adoptera bort? - nej
Har du en egen dator? - men ja
Går du i högstadiet? - ja
Går du på gymnasie? - nej
Är dina föräldrar skilda? - nej, som tur är
Mår du bra just nu? - haha fick frågan nyss, mongo


Nu taggar vi

Har nyss ätit värsta fettolunchen så nu drar vi till sollentuna centrum. PÅK

Söndagsoutfit

Linne - JC
Tröja - Basketläger
Jeans - Crocker

3 advent

Godmorgon. Har nyss ätit frukost och druckit latte till julkalendern på svtplay.. Haha, mys! Ska snart träna sen runt 1 tror jag det var ska jag träffa Moa och några killar som jag ska haffa. Haha driver, har aldrig träffat de.. Men nu ska jag tagga, puss!

Dag 9 - Min familj

Bild från i somras. Ewa Brandt heter min mamma. Hon är världens finaste. Hon är 52 år men beter sig som 20 typ. Så jävla underbar. Alltså om jag vill prata med någon pratar jag alltid med mamma. Hon förstår. Hon är en av mina bästa vänner. Garva hur jävla mycket ni vill. Men så är det. Jag skäms inte över min mamma, jag är stolt över henne. Det är inte ofta men ser en 52 årig mamma i knallrött hår, ett linne från Cubus och tajta jeans. Men det är min mamma. Hon går verkligen sin egen väg och har lärt mig att göra samma sak. Hon är verkligen bäst. Jag älskar dig!
HAHA, bilden är från i somras och jag var inte beredd. Men hittade ingen annan. Min pappa är också underbar. Det är från honom jag fått mitt extremt bra självförtroende. Han har alltid sagt "men öppna mun då", haha.. Alltså att jag ska snacka. Han kan vara jävligt envis och det är jobbigt för jag är ju likadan. Han är också 52 år. Men älskar att gå på fest.. HAHA. Han är inte så mycket för att träna, mest för att sitta i soffan med en öl.. Men han tycker det är mysigt att följa med på mina powerwalkar.. Hehe. Han jobbar på ett labb typ. Och kan hjälpa mig med NO. Det är jag sjukt tacksam för, för jag suger på NO.. Jag har inte ärvt något från min pappa typ. Förutom lite munnen och ögonen. För pappa har jättefina ögon så det är jag glad för. Stefan Brandt är världens bästa pappa!

Dagens och gårdagens

Allt från H&M tror jag.. Haha, H&Mnörd? Det är sjukt egentligen..
Chinos - Zara
Linne - JC
Tröja - Gina Tricot
Strumpor - H&M

101211

Hej cutes! Förlåt för zero update idag. Jag & Moa blev väckta runt halv 10 ?! För vi skulle till stan. Så vi käkade värsta stora frukosten, gjorde oss iordning och sen drog in till stan. Vi fikade, köpte julklappar, fikade igen, gick runt och kollade kläder osv. Var inne på Hollister också, sjukt fina kläder. Haha, ska bara fixa lite mer pengar så ska jag storshoppa där. Nice! Nu dricker jag latte och väntar på middag, risotto och tonfisk. Mumma. Vi hörs snart med outfits osv, puss!

Sleeptime

Sexig gammal bild
Nu ska jag och Moa typ snacka lite sen sova tror jag.. Är skittrött. Har nyss tvättat bort smink, borstat tänderna och "bytt" tofs. Imorgon ska jag in till stan med mina parents. Puss och godnatt, alla som är vakna! :)

Jävla cp

"Jag tror det var vodkan som kom upp".. "oj". "AAAAAAAAAAAAAAAAAAH!". "HEDDÅÅÅ BLOGGEEEHN!!!" Asså omg... HAHAHAHAHHAHAHAHHA

Med bästavän

Vi har checkat film, träffat Shayan och aaa.. Nu fick jag Moas juice. Mumma. Haha. Men vi ska typ ladda upp en skitkul video på bloggen, haha ni kommer garva läppen av er :) HAHA. Men tja olof

Tjo

Hej jag och Moa kom typ nyss hem till mig , vi träffade Shayan och lite sånt. Haha massa fyllon på bussen skitkul. Men nu ser vi på film och dricker latte. HÖRES


Knas

Alltså alla mina egobilder ser typ likadana ut. Förutom ljus och kläder. Haha okej, who cares? Not a people. Not a fucking shit of the world care. HAHA. Men nu fick jag meddelande från Moa att hon kommer 9 istället.. Om ni ser henne, slå ner henne okej ?! Haha driver, men ååååååååååh. Men vi ska kanske typ dra hem till Shayan för han har ff :D Eller han frågade om vi ville komma typ. Inte för att Moa har så jävla stor lust, men I maybe have that. Okej, mycket engelska här.. Men nu ska jag gå ner och make coffee and talk with myself untill i sleep because i'm boring because Moa is not here because she is stupid and I should stop this now, så bye byyyyyyyyyyyyyyye (y)

Moa Hedman

Gumman det var sjukt länge sen. Kommer du ihåg den dagen? När vi tog den där bilden. Du snubblade över en tröskel, blev skitarg.. Jag ramlade över dig och garvade som fan. Eller kommer du ihåg i julas när jag käkade upp hela din fruktskål och vi somnade på ditt golv i ditt rum? När vi lurade Elin, du vet? När vi åkte till Vällingby och du råkade ta typ large i shorts.. Alltså jag har sjukt många fina minnen med dig. Jag saknar dig så. Det var verkligen för länge sen vi träffades nu. Moa Astrid Hedman, du är så sjukt fin. Jag älskar dig :)

Fredag

Tja folket. Haha drev. Idag hände typ ett under. Jag gick ut från skolan, det regnade och jag frös, sen stod mamma på parkeringen och hämtade upp mig! Jag typ dog långsamt av lyckan. Plus att vi fick sluta en kvart tidigare idag. Engelska skolans policy är ju typ att aldrig låta oss gå tidigare.. Så det var zhöööönt. När jag kom hem drack jag såklart latte, och hämtade ut min Uggs också! Har ju lämnat in de för uppfräschning och de är jättefina nu. Tack mammi! Om en halvtimme ungefär ska jag lyfta på mitt feta arsle och ta mig till gymmet med ingen mindre än min elskling, mamma. HAHA. Sen slaggar bästavän hos mig. Vi hörs, puss!

Time to change your feeling.

If you don't want me left, can I always go behind you untill you changes your feeling for me.

Facelook

Klad hest. Jag får skjuts idag. Och det är fredag! Den här veckan har verkligen gått sjukt fort. Idag har jag engelskaprov och så har jag mejlat min novell. Hoppas ju på A såklart, då får jag ju cash av mina parents.. Haha :$. Men har nyss ätit lite frukost och ska borsta tänderna nu. Börjar tjugo i nio.. -.- Men vi ses ikväll.. Typ. Puss!

Godnatt

Jag saknar den där tiden. Det var inte perfekt men det var ångestfritt. Det är det enda jag önskar.

Word på allt

Lyckan är lik en parfym; vi kan inte stänka den på en annan utan att ett par droppar faller på oss själva.

My friday, saturday and sunday

Gah, det är fredag imorgon! Sjukt skönt. Fast jag slutar 15.10 vilket är min senaste dag men ändå. Har klassråd, bild, engelska, svenska och sist so. Klassråd är ju chill, bild är enkelt, engelska ska vi ha prov som är superenkelt, svenska är alldeles för enkelt, och på so:n gör vi typ bara veckans nyheter och snackar. Så det är ändå en rätt så skön dag. 17.15 ska jag vara på gymmet med mamma. Det blir bodyjam. Rätt så nice. På kvällen slaggar min underbaraste Moa hos mig, jag saknar dig enormt! Vi kanske drar ut eller hemmakväll med film och latte, myyys. Sen på lördagen ska jag julhandla i stan med familjen och så. På söndag ska jag träna, antingen hemma eller låååång powerwalk. I don't know. Sen träffar jag underbaraste igen. Rolig helg!


Kort nagelfix

Dålig bild.. Men såhär såg mina naglar ut innan. Nej, de är inte långa.. Men jag har nyss lyckats sluta bita på de.. Haha, coolt. Men innan hade jag smuts under de och gammalt lack kvar. Fint.
Sen tog jag fram en "nagelpetare" och tog bort smutset under naglarna. Man får hålla på ett tag, för det gör skitont om man kommer för långt in :(
Såhär såg de ut sen.. Så gott som allt smuts borta, skönt!
Sen tog jag ett sånt där starkt, svidande medel för att ta bort det gamla nagellacket. Tycker den här rengöringen är superbra, tar bort ALLT. Och det går snabbt också!
Sen la jag ut lite toapapper på ett bord, så det kommer där ifall man spiller ut lacket. Då blir mamma sur ju!
Sen valde jag.. Eller snodde ett nagellack av mamma. Ett vanligt rött, passar ju bra nu i jul, eller ?!
Och resultatet! Vet, ingen stor grej men aja.. Hade bara lust att fota medan så varför inte lägga upp? :)

Not a quote

This is not a quote, just a sentence there I have to say - I hate you. Leave me now.

Dagens klädsel

Linne - Marwin
Strumpbyxor - H&M
Kofta - Gina Tricot
Mihih, ser fett kort ut :$ Är faktiskt lång, haha eller skolsköterskan säger det.. Men nu ska jag plugga lite och så. PUSS!

Dag 8 - Vad tycker du om alla kända bloggar?

Foki. Hon är söt och så, skulle kunna bli modell! Hon gör extremt fina mobilskal och vissa av hennes kläder är också helt okej. Dock inte riktigt min smak + att hon säger att de ska vara billiga.. Sen kostar ett linne typ 600 kr. Då kan man ju lika gärna ta första bästa buss till Gina istället. Jag kollar hennes blogg ibland. Hon har en otrolig förmåga att få inspiration och ta reda på saker, och det är.. Coolt. Skulle också vilja ha den egenskapen. Hon skriver bra och fotar bra, sen är hon sjukt positiv! Ibland blir hon ändå lite för "snäll". Eller vad man nu ska säga. Som om hon är 70 typ och inte under 20 som hon nu är. Men jag gillar det lilla jag vet om henne.
Kissie. Har aldrig gillat henne och kommer aldrig att göra. Allt hon gör är fel. Folk berömmer henne för hennes självförtroende då så många hackar på henne.. Men vafan, vem kan inte sitta bakom en skärm och skriva massa liksom? Tvivlar på att hennes självförtroende är på topp om 100 pers kommer fram till henne i verkligheten också. Satsar pengar på att självförtroendet är jävligt lågt. Dessutom är hon sjuk i huvudet. Är det snyggt att gå runt som en pinne med två fucking bollar? Dessutom redigerar hon sig ännu smalare. Jävla idiot. Vem som helst kan se att det är redigerat eller att hon drar in magen eller vafan hon nu gör. Så jävla patetisk. Fortsätt ät din jävla barnmat, vi skiter i dig.
Kenza. För det första, otroligt söt! :D Älskar hennes hår. Hennes blogg är fin också, gillar hennes enkla design och header. Jättefin! Jag läser inte hennes blogg så ofta, tycker faktiskt inte den är så intressant. Men hon verkar ha ett roligt liv och göra mycket roliga saker. Sen verkar hon rätt vaken, alltså inte som alla andra bimbos i bloggvärlden. Så ja, inte så mycket att säga men inget ont om henne.. :)

Bekännelser!

- När jag inte kan sova spelar jag alltid Line Birds på min Iphone.. :$
- Jag är beroende av Juliah Strands blogg, sjukt stark brud!
- Jag älskar min klass, 6E ♥
- Jag tycker alltid att måndagen är seg och sen går veckan skitfort. Liksom, redan fredag imorgon ?!
- Jag är alltid på busshållsplatsen alldeles för tidigt innan den går.
- Jag älskar att åka bil tidigt på morgonen eller sent på kvällen.
- Jag hatar att använda leggings, men strumpbyxor går bra.
- Jag får dåligt samvete över typ allt. Om jag tagit min favoritparfym, så får jag dåligt samvete för att den snart kommer vara slut. PFFFF.

111207

Ska öva lite inför provet nu. Min buss går om 50 minuter. Visar outfit och så sen. Puss!


Gymmet

Mitt hår ser jätteljugt ut..

Kom nyss hem från gymmet. Det var skitkul! Gick asfort också. Nu väntar jag på att duschen ska bli ledig. Ska plugga in det sista i mitt lilla huvud också. Sen det bästa på hela dagen - sooooooooova och inte vakna förens 10 i 8 ♥

Mys

Har nyss ätit världens godaste middag. Hemmagjorda köttbullar, hemmagjord sås och hemmagjort potatismos. haha. Supermumma. Slickade min tallrik :'). Nu sitter jag med två glas sockerfri saft, mehehhehe :$ Mycket godare än vanlig + nyttigare! Ska plugga också, kan det mesta inför provet imorgon men skadar ju inte att göra lite extra. Sen om ungefär 50 minuter åker jag mot gymmet med mamma. Bodyjam, roligt. Bästa tränaren idag också :D Bodde typ på Word Class i somras.. Haha. Men nu ska jag dra, kyss!

Dag 7 - Vad har du gjort idag?

Idag vaknade jag runt 7, fixade mig, åt en macka, borstade tänderna och gick till bussen. Åkte buss, kom till skolan, kramade alla och hade bibliotek. Jag övade inför mitt SO-prov. Sen hade jag Science, som är sjukligt tråkigt. Dampade på min lärare som vanligt. Hade NO-teori. Ännu tråkigare fast jag & Saga fick asflabb när min lärare berömde henne. HAHA. Sen lunch som var euuuuw. Sen matte, som gick bra. Alla rätt på alla uppgifter, woho. Sen slutade jag 2, tog bussen hem med Sofie, satte mig med en latte och pluggade SO (Social Science, HAHA) och lyssnade på musik. Nu sen ska jag äta lite middag och sen åka till gymmet med mamma. Soft.

Underbara varelse


Du är så fin, min kära stoooora heeeest :) Det är dig jag gillar meeeeeeeeeeeest. Luxia ♥

Nobody = Nej kropp, today = Till dag.. Engelskan är sär.



Shorts - H&M
Skärp - H&M (följde med shortsen)
T-shirt - Cubus
Strumpbyxor - H&M
+
Skor - Timberland
Jacka - Race Marine

Onsdag

September 2011

Hej Glenn! Vet att jag typ bara laddar upp gamla bilder men jag ska fota lite mera typ idag eller imorgon.. När den här tunga veckan är klar har jag inte läxor att göra på resten av hela 2011! Känns underbart. Så nu ska jag plugga SO så det sitter inför provet imorgon, och om jag hinner lite engelska också. Har ju prov på fredag. Sen ikväll blir det gymmet med mamma.. Orkar inte sitta still hela dagen så ja. Slutade 2 idag också, riktigt skönt. Vi hörs lite senare!

Dag 6 - Dagens outfit

Magtröja - H&M, 99 kr. Mjukisbyxor - (Inte de på bilden) , Internationella Engelska skolan, 400 kr. Kängor - Timberland, 1700 kr.
Mina Uggs är på uppfräschning.. Haha, men de ska typ slipa de och göra de snyggare och så. Sålänge får jag ha mina fula kängor :(

Ny profilbild @ Facebook

Rykten uppstår av avundsjuka, sprids av hatare och accepteras av idioter

Vad tycks? :) Det jag redigerat är: Kontrast, intensitet, svartvitt, ögonfärg, tagit bort sår på läppen och gjort ögonen lite skarpare med hjälp av "Justera skärpan". Jag redigerar i Adobe Photoshop Elements 10 och jag fotar med min Canon EOS 1000D. :)

Duschen nu, sen plugga lite mer

Otroligt gammal bild..

Hoppa pålle

Sexig när man pluggar
Nu har jag nyss ätit och är klar med alla uppgifter till provet för betyget E-C. När jag kommer hem fortsätter jag på B-A-frågorna. :) Mihihi pluggheeezzt. Nu ska jag snart iväg på ridningen i alla fall. Hoppning idag! :D Mira ville kolla så vi åker förbi och hämtar henne. Myyyys

Nu ska jag göra något som är roligt - Plugga

En fin hest

Hej! Det känns faktiskt lite bättre nu. Det värsta är att det svänger så fort. Det är jobbigt, men det känns bättre idag. Många som frågat och jag tror jag ska berätta varför jag mår dåligt. Tror faktiskt jag ska göra det. I skolan hände värsta dramat! Min skåpnyckel kom bort så vaktmästaren skulle knippsa upp skåpet med en stor tång, men det gick inte.. Så han fick försöka lirka in en grej, det gick inte. Han hammrade, det gick inte. Sen hämtade han typ världens största borr och stod i 20 minuter och sen öppnades låset! Blev överlycklig, haha. Men skolan gick bra i alla fall. Gympan var rolig eftersom att vi körde kickboxning. Fick en fråga om det också, jag går på kickboxning hos Sportgarden, det är superbra! :) Kan tyvärr inte berätta var eftersom jag inte vet vem du är.. ;) Nu ska jag göra en superrolig sak - Plugga till SO-prov. Aja, får tänka på pengarna jag får om jag får B eller A. ♥

6 december

God morgon. Mamma skjutsar så vi åker om typ en halvtimme. Har gympa nu på morgonen - kickboxning. Blir kul eftersom att jag tränar det osv. Det snöade inatt. Fan. Kan inte skriva mer. Har inget att skriva. Det är bara grått. Hörs.

Mamma

Jag älskar dig. Vi har det jobbigt nu men vi klarar det. Du är bäst i världen. ♥

Dag 5 - Vilka bloggar följer du?

Jag följer många bloggar. Kompisars osv. Mest kompisars faktiskt. Men jag kan länka min tre favoriter:
Juliah Strand - En sjukt stark tjej som har förlorat 3 familjemedlemmar. Älskar hennes blogg!
Ebba Wästberg - Känner inte henne på riktigt men vi chattar ibland och så. Sjukt bra blogg, sen är hon duktig på att fota också!
Moa Hedman - Moa har jag känt i många,många år. Vi är riktigt bra kompisar men har glidit isär lite nu. Älskar dig bruden!

Dag 4 - Min önskelista



1. Fjärrutlösare.
2. Close Up filter + 10.
3. Pengar.
4. Nya kickboxhandskar & kickboxtröja från Sportgarden.


4 dagar till helg

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Är väldigt nere och ledsen. Mår verkligen inte bra. Det gör så sjukt ont i mig. Och att se andra som blir ledsna av att jag är ledsen. Det är värst. Kom hem från skolan för typ 40 minuter sen. Slutade kvart i 3 och började runt halv 10. Åkte till BUP innan, det var skönt att bara prata. E är bra. Sen gick skolan snabbt, om man bortser från allt snack. Sen var det några som rökte i skolan också så det stank skitmycket. Nu måste jag typ plugga, har svenska-novell att skriva, engelskaprov på fredag och stort SO-prov på torsdag. Sen idag har jag uppvisning på kickboxningen också. Och så är jag sjukt trött och har ångest 24 timmar om dygnet. Snälla, döda mig bara.

Hurts

April 2011

Det gör så otroligt ont i mig just nu. Som en kniv rakt i hjärtat.

Bror, jag saknar dig

Asså 15 oktober är alldeles för långt borta, saknar dig! :)♥

Sexiga

Pussel kom och la sig här på min mage som vanligt. Och jag sitter bara i min One Piece, håller på lite med Photoshop och ja. Har käkat en macka också som lunch. Nu ska jag typ gå ner och sätta på en film och göra en till latte. Sen har jag matteläxa som väntar. Den ingår i betygen också så ska göra den lite mer noggrant än vad jag brukar. Haha. Vi hörs sen!

Dag 4 - Min önskelista



1. Fjärrutlösare.
2. Close Up filter + 10.
3. Pengar.
4. Nya kickboxhandskar & kickboxtröja från Sportgarden.


Dag 3 - Alltid i min väska

Hörsnäckor, Iphone, busskort och pengar. Okej, kanske inte 2000, haha, men har alltid småpengar/några hundra.

Dag 2 - Smink jag använder

Ligger efter men jag tar igen allt idag.. Ouuups :$ Men här är sminket jag använder dagligen:



Min foundation: Den håller inte i 24 timmar som det står men den håller hyffsat en hel dag. Lite går ju bort men den håller rätt så bra. Den kostar 130 kr och du kan köpa den lite varsomhelst, Kicks, Åhléns eller så. Den har jätteäkta färger så det ser verkligen äkta ut. Dock kan kanterna bli skarpa så det får man se efter. Men den funkar bra tycker jag och jag kommer nog fortsätta använda den här ett tag.
Min mascara: Min mascara är jag sjukt nöjd med! Jag brukar variera men den här använder jag dock mest. Den är sjukt bra. Svart är snyggast. Fransarna blir långa och tjocka och mascaran håller hela dagen. Den kostar typ 140 kr om jag inte minns fel. Jag älskar den! Enda dåliga är att den inte är lika bra till underfransarna som till överfransarna.
Min svarta kajal: Den är helt okej. Ibland tar det ett tag innan den "ritar av sig" och den tar slut snabbt, man måste vässa den ofta osv. Men annars är den bra och det blir riktigt fins när det väl är klart. Sen är det lätt att tvätta bort också. Tror den kostar 80 kr.
Min vita kajal: Min vita kajal använder jag bara i ögonvrån men den är jag supernöjd med. Tar inte så skarpt för jag är inte värsta fjortisen här men ja. Resultatet blir riktigt fint och den håller länge. Den kostar runt 80-100 kr.

Du funderade över ett problem igår, fann problemet idag och löser det imorgon.

Oj vad gammal bild, mars 2011 typ.

Hej! Statistiken är på topp och det gillar vi. Kom nyss hem. Egentligen skulle jag varit hemma för 1-2 timmar sen men icke. Har haft det sjukt bra! Igår kom vi vid 3-tiden. Vi hälsade på alla och gick och fikade "After noon tea". Haha. Sjukligt gott. Tjockade mig massor. Matilda tog 3 fat fulla med bara sockerkakor, godis osv. Haha. Jag tog chokladboll (mini), lite kakor, frukt, kärleksmums och massa mumma saker. När vi fikat och snackat om allt i typ 2 år så gick vi ner till spat. Mys! Vi bastade och sen gick vi ut i bubbelpoolen. Man tackar ju inte nej till en uthomhuspool med bubblor och 38 grader. Absolut inte! Vi satt där ett tag sen kom Hampus på värsta idén.. Haha, han & jag sprang in och hämtade tvål som vi fyllde poolen med och det blev sjukt mycket skum! HAHA, skummet åkte över kanten på poolen. Man kunde gömma sig under skummet och fortfarande vara över vattenytan. Så började vi garva sjukt när alla som satt i den poolen flyttade sig till den andra. Sen sprang vi ut i bikini/badbyxor och skrek typ. Haha, helt kolsvart och skitkallt. Men så underbart. Sen duschade vi och fixade oss och drog och åt ytterligare typ 29 kilo mat. 5-rätters och kakor till det liksom. Mätta bollar som gick därifrån. På kvällen låg Matilda i ena sängen och spelade Line Birds på min Iphone medan jag & Hampus låg i den andra sängen och tävlade om täcket. Haha sjukt roligt. Sen typ somnade jag i sängen och då drog Hampus till sin säng och Matilda typ gick med mig till min egen säng som en jävla zombie. Sen ville Matilda sova i min säng haha så vi delade, och tävlade om täcket igen. Sjukt kul. Vi somnade typ 3. Sen på morgonen blev vi väckta av att alla andra hade vaknat så vi gick upp och klädde på oss och gick ner och år frukost. Åt lite fralla där och så. Sen var det sjukt kul för de fick fylla på plättarna hela tiden för Matilda tog slut på de. HAHA, hon åt typ 30 stycken. Sötnos. Sen drog vi ut på en liten promenad med hezztkontakt också. Och nu är jag hemma. Bästa helgen alltså. Och nu: FÖRSTA LATTEN SEN IGÅR ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Outfit

Yes de här kläderna har jag på mig! Fast jag kanske byter tröjan. Aja nu ska jag fixa mig inför kvällen med Matilda som jag åkte hit med :D puss!


Min säng

Är framme nu, det är supermysigt här! Sen fick jag en chokladbit av mörk choklad på sängen också. Kan det bli bättre? Haha, de andra får dela säng och jag fick en stor för mig själv! Myyyys..


Sanningar om mig

Jag har en egen hemtelefon på mitt rum..
Folk tror att jag kaxar på facebook men allt jag säger på facebook kan jag säga i verkligheten också. Är inte en sån som gömmer mig bakom skärmen.
Jag har alltid haft bra självförtroende. De få gångerna jag inte har det, så är jag alltid jävligt bra på att visa det utåt i alla fall.
Jag har lätt för att få känslor för killar men sen att bli kär långvarigt har jag skitsvårt för. Har bara varit kär på riktigt 2 gånger.
Hatar folk som blir sura för ingenting, skitsura. Och sen säger ingenting i telfon. HAHA, garvar som fan åt sånt.
Jag älskar kaffe! Fast det visste ni nog redan.. Hehheh :$
Jag har höjt mig i skolan det här året. Matte också faktiskt, fick B på senaste provet och jag suger egentligen på matte. Stolt brud, haha!
Älskar lugna låtar.
Jag önskar mig typ bara kamerautrustning i julklapp, HAHA fotonörd.. :$
När det blir pinsam tystnad om jag är med killar brukar jag vara den som först börjar snacka, eller så börjar jag asgarva. Har svårt för att skämmas för mig själv vilket är bra :D
Jag älskar mina mjukisbyxor ♥

Något annat än det här

Jag vill vara vanlig, vad det nu är.
Jag vill göra fel, och erkänna det.
Jag vill leva för dagen och inte låta natten sluka mig mer.
Om du vill ha mig, så säg till.
För själv vet jag inte vad jag vill.
Jag har försökt att ta tag i nån men händerna kan inte hålla still.
När jag blir arg, ger jag igen.
Och jag undviker sanningen.
Jag kan säga att jag älskar dig och sen aldrig säga det igen.

Jag vet att det är svårt, över telefon. Men jag vill ha dig nu, som jag hade dig förut.

Linne - Marwin
Kofta - Gina Tricot
Jeans - Crocker
+
Uggs - Shepheard
Jacka - Race Marine
Okej, nu måste jag verkligen börja packa och fixa mig.. Ciao!

Hur gammal är jag? ;o

Svar: Ja, jag är 99a. Men de flesta tror att jag är äldre, typ 97a eller 96a :)

Hollister outfit

Kan inte säga så mycket, men älska Hollister ♥

Vad gjorde blondinen när hon hörde att 90 % av alla olyckor inträffar i hemmet? Hon flyttade.

Satte på min snygge vän.. Haha, fan vad fel det där lät! Men jag satte på mig min One Piece när jag vaknade. Så sjukt mysig. För mina mjukisar låg i tvätten så ja, vad gör man inte? Vaknade nyss i alla fall, har bara ätit frukost. Det gick bra.. :) Klockan ett åker vi! Är sjukt taggad, ska bli så kul att träffa mina Hampus, Matilda, Ulrika, Nina, Uffe, Karin och alla :D Ska packa, fixa mig, ladda mobilen, packa min kamerautrustning osv osv. Haha, just nu sitter jag och pappa inne på samma spotifykonto. Haha, man får ju bara vara inne en person åt gången, och pappa är inne på sin dator och jag på min. Sen loggade jag in på min Iphone också, då loggade pappa in på sin Ipad och sin Iphone.. Haha, funderar på att reta honom och ta den andra Ipaden & den lilla datorn, plus de 2 stationära datorerna och logga in. Omg, vad många datorer och sånt vi har! Sjukt egentligen. Men nu vann pappa "Spotifykriget" :(. Får väl vara forever alone och använda youtube. Trevlans. Puss!

Sängen väntar på mig

*Dräglar*

Yes, ska sova nu. Sjukligt tidigt men aja, väntar en lång dag imorgon! Ska bli galet roligt. Godnatt ♥

Abercrombie & Fitch

En lite vintrig outfit passar ju bra på min blogg nu, haha. Många säger att jag har bra klädsmak och att jag ska göra flera klädkollage. Självklart ska jag göra det! Shoppar aldrig på A&F men ska absolut göra det någon gång, kläderna är ju superfina! Fast Hollister finns ju i Sverige så då går man dit istället och Hollister har ju också underbara kläder. Tycker själv att outfiten ovan var riktigt fin! Visst, det är inte billigt men det blir ändå billigare i längden då kvaliteten är sjukt mycket bättre. A&F's kvalitet är grym ju! :D Älskar koftan och den röda mössan. Fast jag tycker ändå att 500 kr för en liten mössa är för mycket..

Chattar med en fin tjej

Sitter och chattar lite med Elin Wahlgren, det känns jättebra att chatta med henne eftersom att hon har samma "problem" eller ja, vad man nu ska kalla det, som mig. Så hon förstår! Känner inte henne på riktigt men jag läser hennes blogg dagligen. Nu ska jag snart äta också tror jag. Sen blir det väl tv:n ikväll, och messa med alla söta. Imorgon åker jag - Taggad! Vi hörs senare..

Mongovideo..

Länge sen jag gjorde video! Gillar att jag ser helt sajk ut.. Haha.

Give me a fucking reason to stay here

Får jävla PMS på det här snart, orkar inte jag vill leva som en normal människa PUNKT.


Lite av det jag köpte idag..

Sen köpte jag ju även massa ljus, lite julklappar osv.. Har dock inte köpt julklappar till kompisar, men det är lugnt för jag har bestämt att bara köpa till några, mina närmaste! Så det blir väl Saga, Moa, Mira och så. Inte som förra året när jag köpte till hela Sverige, haha.. Men blev jättenöjd med allt!
Kommer nog ha den här outfiten imorgon! Allt från H&M.. Strumpbyxor - tvåpack, 200 kr tror jag. Tröja - 99 kr. Shorts - 200 kr.
Närmare bild på tröjan från H&M
Annan tröja som kanske var lite förstor men det gör inget.. H&M 150 kr.
Ni vet den där tjocka stickade tröjan som jag visade i mina outfittips inför julen? Jag köpte en sådan, fast svart! Gina Tricot - 250 kr.
Blev nöjd med allt och så. Köpte ju mera men orkar inte fota och ta kort, haha..

Headline is here

Haha gammal bild.. Eller okej, den är inte gammal men ful. Åkte till Vällingby, åt lite caesarsallad, shoppade för runt 2000, oouuuups :$ Aja, sånt händer! Köpte massa kläder och små stuffs från Lagerhaus. Sen mötte jag Moa, vi drog hem till mig och drack latte. Fan vad ni blir förvånade nu. Nu har vi snackat osv, men det är vår lilla secret so can't tell you about that. Ska nog chilla nu med bruden, hon måste ändå dra till sin träning snart. SUG. Vi hörs sen!

Vällingby next

GAMMAL BILD, saknar dig hjärtat ♥
Nu ska jag vara snel heezzzzt och möta mammut i Vällingby. Puss!

5 frågor

Svar: Tack så mycket! Fast jag ska nog göra om min header, den är tillfällig. Tack igen, vad glad jag blir :D Visst ska jag svara..
1. Jag har alltid varit väldigt framåt och inte alls blyg. Har svårt för att skämmas över mig själv osv och bjuder på mig själv ofta, då tycker väl folk att jag är en skön person (a). Haha, jag vet inte riktigt, men jag är absolut inte blyg och då får man ju mycket kompisar.
2. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gud, har tappat räkningen på hur många gånger jag blivit sviken.
3. Jag har den här mascaran:
4. För att jag vill inte ha hårfärg som alla andra. Tycker inte jag passar i blondt (ja jag är blondin egentligen!) så jag färgade.
5. Nej jag är inte nöjd med mitt liv just nu. Men jag kämpar varje dag. :)
Kram :D

Snart dags igen!

Haha, mobbat att bilderna har olika storlek.. Men strunt samma! Alltså, snart ska jag ju färga håret igen. Eller, om en månad typ. Jag vet inte hur! Antingen fortsätter jag som jag har (mörkbrunt med rött i) eller tar lite mer rött, som på bilden fast mörkare röd och inte orange typ.. Eller svart. Alla tycker jag passar skitbra i svart men jag vill ju vara tvärtemot alla andra också.. Haha, ingen har rött hår då måste ju jag ha det! :D Eller variera med svart. Sen kan jag ju alltid färga tillbaka om jag inte vill ha svart... Åh, vad tycker ni? FET BESLUTSÅNGEST!

Osminkad hela dagen?

Funderar faktiskt på att vara osminkad hela dagen. Sånt behöver man ju ibland! På fredagar är det nog ändå inte så många ute. Ska äta lunch med mamma i Vällingby och de flesta jobbar ju eller går i skolan. Sen när älsklingen Moa har slutat ska jag antagligen träffa henne, beroende på hur jag mår och så. Vi kommer nog mysa ner oss under en filt och kolla på film. Sen ville Moa berätta något för mig också, något allvarligt så det är nog bäst om vi ses. Har inte träffat henne på hela veckan, saknar dig gumman! Men nu börjar babbla från det ena till det andra, så ja.. Vi hörs!
Just nu, haha favoritröjan är såklart på! Känner mig cool som sover med gosedjur också, han heter Kalle och jag köpte honom i Brasilien 2007 typ. Mogen brud! :')

2 short hair

Jag ska verkligen få längre hår! Har haft uppsatt i nästan 2 veckor nu. Såklart jag tvättar det och byter tofsen men jag sover alltid i tofs och har uppsatt på dagen också. Jag märker redan lite att det blir glansigare och så, men inte längden. Man får faktiskt längre hår av att ha det uppsatt då det inte slits någonting, så jag ska ha uppsatt i cirka ett halvår. Då behöver man inte heller fokusera så mycket på håret på morgonen + att håret blir mörkare när det är uppsatt och jag vill ju ha mörkt hår! Så det är många fördelar. Testa det, håret blir superfint! Såhär KORT var mitt hår igår.. Vill ha längre nunununu!


Film

Sitter och kollar på I taket lyser stjärnorna och dricker latte. Var tvungen att gå upp för vi har ju städerska. Och hon kommer åtta. Det passar egentligen perfekt på vardagar men inte när man är hemma och sjuk. Nu ska jag kolla vidare, puss!


Remeber your good days and think back - Live up to that days again.

Alla finner botten någon gång. Alla klagar, alla har dåliga dagar. Alla vill någon gång dö. Alla vill någon gång somna och aldrig mer vakna. Alla har det jobbigt och det känns inte alltid rätt, men vem fan har sagt att livet är lätt?

Start again

1 - Skriv lite om dig själv
2 - Smink du använder
3 - Alltid i min väska
4 - Skriv din önskelista
5 - Vilka bloggar följer du?
6 - Dagens Outfit
7 - Vad har du gjort idag?
8 - Vad tycker du om alla kända bloggarna?
9 - Min familj
10 - Dagens Outfit
11 - Något du ångrar
12 - Mina bästa vänner
13 - Det här åt jag idag
14 - Mina rädslor
15 - Vad har du gjort idag?
16 - Planer inför nyår
17 - Planer inför jul
18 - Den här veckan..
19 - Ditt senaste köp
20 - 3 favorit väskor
21 - Vad är kärlek?
22 - Min bästa sommar
23 - Det här år jag idag
24 - En bra låt

Jag heter Martina Brandt som nog alla vet. Jag är 12 år, alltså 99:a vilket typ ingen tror. De flesta tror att jag är 97:a typ. Just nu mår jag inget vidare men kämpar på ändå. På min fritid går jag på kickboxning, ridning och vårterminen börjar jag på dans, hiphop-street med min fina vän Mira! Har dansat mycket, men slutat och börjat men nu ska jag fortsätta i alla fall, för jag blir glad av att dansa. Kickboxningen går det riktigt bra i, tränar med.. Ja, de flesta i min grupp är väl 97:or-94:or. Så det är bra! Ridit har jag gjort i ca 4 år, och ska nu byta stall. Även i ridningen går jag i en grupp där folk har ridit 5-6 år. Så det går också bra. Min allra bästa vän heter Moa Bertilsson. Vi träffas ungefär 3 gånger per vecka och har alltid sjukt kul. Henne berättar jag allt för och jag litar på henne till %. Min andra allra bästa vän är Saga. Vi är just nu inne i en svacka då vi tjafsar mycket men vi håller ihop för det, för Saga är sjukt underbar och jag kommer aldrig släppa den bruden! Jag går i Engelska skolan som är sjukt bra. Jag satsar mycket på skolan och har bra betyg. Jag tycker även om att ha snygga kläder och shoppa, fast jag hatar att spendera pengar. Min favoritmat är ceasarsallad, skaldjur osv. Supergott. Det var nog allt om mig.

Mitt hår

Ser ni mitt hår på bilden? Så blir det varje gång man färgar det och det är så fint. Helt rakt, mjukt, lent och fint. Underbart! Ska nog köpa sån där len kräm för håret för det ser mycket fräschare ut! + att jag ska gå och duscha nu, tvätta håret, borsta det och sen sätta upp det igen. Toppen, kommer få skitfint hår om jag fortsätter sköta det lika bra som jag gör nu! :D

1 december

Hej. Idag är det 1 december! December är typ min favoritmånad, så mycket att göra men det är en bra stress. Idag hade vi franskaprov. På siffrorna hade hon tagit skitsvåra tal, som hon inte ens sagt att vi skulle ha prov på.. Men fick inte F i alla fall. På skrivdelen gick det supebra, om jag gissar så tror jag att jag får B. Och jag är dålig på franska så då är B helt okej. Annars har dagen varit okej, bara det att jag är ledsen. Efter skolan mötte jag dady. Waynes direkt såklart. Vaniljlatte där och sen följde jag med honom till Coop. Haha. Tror faktiskt jag blir hemma imorgon. Det känns så. Jag måste tänka. Och jag vill inte att mina kompisar ska se mig ledsen. Måste hämta upp mig. Så det blir nog så. Hörs.

RSS 2.0