Tips mot finnar!

Fullt normal bild. Men ni ser i alla fall att jag inte har en enda finne, så följ min finnfria guide!

1) Sov aldrig med smink. Sminkresterna som lämnas kvar sprider ut sig och det gör bakterierna då också. Fräscht med bakterier i hela ansiktet som så småningom blir en massa finnar! Ha aldrig heller "sminkkorken" öppen till din mascara eller locket på din foundation. Bakterierna är desperata på någonstans att bo och smiter in i ditt smink när du minst anar det. Så förvara alltid sminket i en necessär eller alltid med stängt lock/kork.
2) Dela inte smink med någon annan. Alla har olika bakterier och ditt imunförsvar kan inte brotta ner någon annans bakterier. Det blir också finnar då eftersom att alla har olika bakterier, din kompis bakterier gör att hon inte får finnar men de gör så att du får finnarna istället.
3) Kör på vatten och tvål, inga produkter. Produkterna lovar så mycket men ingenting är sant. Varför slösa pengar på något som bara gör problemet värre? Använd tvål (den kan vara stark om du inte har allt för känslig hy), och vatten från kranen. Tvätta helst två gånger per dag, om du bara tvättar en gång gör det innan du går och lägger dig på kvällen. Ha en egen "tvättlapp" så att dina bakterier inte smittar av sig på någon annan i familjen eller tvärtom. Även där har man olika bakterier.
4) Peta inte i ansiktet i onödan. Om det kliar i facet, fine, klia på. Men inte annars! Ta inte i ansiktet i onödan. Du går på en offentlig toalett i väntan på tunnelbanan, du tar i handtag, vattenkranar, handduk osv. Stor risk för finnar är bara förnamnet. Du tar i ledstången när du går ner för trappan i skolan, du tar i hand med nya människor osv.. Då gör det bara att du för vidare bakterierna och i ansiktet förvandlas de snabbt till finnar.
5) Kläm inte på finnarna! Skulle du mot förmodan få en finne så kläm inte sönder den. Det gör både så att du sprider ut finnen när du ska klia dig på näsan plus att finnen aldrig läker när du bara gör sönder den. Det är som att bygga en bro och sen riva den.. Så låt finnen läka helt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0