Till Ava

En tjej kommenterade min blogg igår och ville att jag skulle skriva tips om hur man blir frisk från en ätstörning. Självklart kan jag göra det! Hon skriver även att hon nästan tappat hoppet att det går att bli frisk - men det går!
Rensa garderoben - De kläder som passar just nu kommer förmodligen inte passa när du nått din målvikt. Att klänga på sig alldeles för små kläder som ätstörd - när de passat förut, sätter bara spikar för att kunna bli frisk. Rensa ALLA kläder som är för små eller passar, innan du gör något annat. Inhandla även nya kläder i en storlek som kommer passa då. Och ha alltid en föräldrer eller någon annan med dig när du ska handla nya kläder, annars slutar det med att du köper den där ministorleken igen. Att rensa garderoben är väldigt svårt, men måste göras!
Undvik inte speglar - Folk säger att man som ätstörd ska undvika speglar, men gör inte det! Du ska inte stå i flera timmar och spegla dig och hitta varenda fel på din kropp, men "vanliga" människor speglar ju sig för att kolla sitt hår eller whatever, och vafan, ska man leva normalt så ska man ju leva normalt! Men spegla dig inte hela tiden, bestäm typ 2 minuter om dagen, det räcker.
Om du spyr - Trappa ner på det steg för steg. Att sluta på en gång är en väldig omställning och nästintill omöjligt. Så försök trappa ner, och klandra inte dig själv om du sätter fingrarna i halsen en dag, nästa dag gör du det inte! Berätta för en förälder eller liknande om att du verkligen ska sluta, då kommer det gå eftersom att de håller koll på dig.
Sluta upp med surfandet på Proanabloggar - Pro anabloggar skadar bara ditt tillfrisknande! Inget bra finns med de. De sprider bara sjukdom och negativ energi, så sluta surfa på de nu! Rensa även datorn från allt sjukdomsmaterial; bilder på "din smalaste tid", pro ana hemsidor, låtar om ätstörningar osv.
(Jag ska skriva fler sjukdomstips lite senare, det här är bara lite av det jag kommer skriva..)



Kommentarer
Postat av: Anonym

:(

Spydde du Martina? <3

2012-04-22 @ 18:59:53
Postat av: fanny

bra tips, längtar efter fler!

2012-04-22 @ 19:03:14
URL: http://tjockaste.blogg.se/
Postat av: Ava

Tack <3 En bit hopp kom till mig! <3

2012-04-22 @ 19:12:23
Postat av: Tjej

Att kolla sig i spegeln hjälper bara vissa andra blir deprimerade, det är skillnad på personer hur de mår av att göra det. När man kollar sig i spegeln märker man alla fel och man ser att man fortfarande ser likadan ut och att det är långt till förbättring.

2012-04-22 @ 20:55:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0