Min nya blogg!

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL MIN NYA BLOGG
 
(Designen är långt ifrån klar, fortsätter på den senare! Bloggar i alla fall där nu, följ mig där med en massa förbättringar, nya bilder och mer välskrivna inlägg, PUSS JAG ÄLSKAR ER)
 
 

Läskigt

Jag ska byta blogg. Håller på att fixa designen osv just nu, vill starta om på nytt, mycket seriösare och bara fota med systemkameran. Tror det blir grymt! Har dock inte hunnit fixa så mycket än, men ska bara fylla på med lite inlägg (det ser sjukt tomt ut) och göra klart designen. Sen länkar jag bloggen!

Jag vill sova

Kom nyss hem typ, jag är sjukt trött. Imorse vaknade vi vid halv 12, åt nybakt bröd till frukost och badade osv, sen paddlade vi kajak i typ 4 timmar haha. Jag och Kristin satt i en kajak, Hasse och Axel i en. Jag och Kristin flummade skitmcyket som vanligt, haha garvade så jävla mycket. Just nu kan jag knappt hålla ögonen öppna typ, vet verkligen inte varför. Har haft det jättebra i Kristineberg i alla fall, JAG SOV BORTA OCH JAG VAR INTE ENS NERVÖS ELLER RÄDD ?! Det är ju ändå en bit ifrån mig liksom.. Jag somnade tom innan kristin och jag är så jävla stolt att jag kommit typ 50 % på vägen med min rädsla, WIIIIIIIIIHO


I Kristineberg

Är i Kristineberg nu. Har haft en jättebra dag! Har varit på Eriksdalsbadet, ätit på restaurang osv. Nu har jag & Kristin nyss dragit på oss mjukisar och kollar på Allsång, hehe mys.

Gammal bild..



Varför jag mest har på mig mjukisar

Egentligen älskar jag kläder osv, men min spegelbild får mig bara att må dåligt så när jag får chansen drar jag på mig stora mjukisar och stora tröjor ändå, för att dölja min kropp. Det är sjukt vanligt bland folk som lider av ätstörningar. Alla mina kompisar kan vittna om att jag alltid har mjukiskläder, såfort jag får chansen. Nu vet ni som undrar vad det beror på. (Okej, det är asskönt också!)


Boken..

Det går grymt för boken just nu, har ändrat mig så många gånger nu men är inne på temat Chicklitt och tror verkligen att det kan bli något. Bara skrivit runt 10 sidor än, började igår, men ja, jag tror det blir grymt!

Bild från i somras.

Min överföringssladd funkar inte

Jag får inte över bilder, alltså måste jag lägga ut de på facebook innan/publicera de från mobilen till en annan blogg. Men just nu funkar ju inte blogg.se-appen och alla bilder vill man ju inte ha på facebook.. Så ja, jag ska försöka fixa det. Photoshop till min nya dator ska jag också fixa, typ nu. Därför suger bloggen just nu.

HAHA, mamma frågade mig om jag hade ätit frukost, men HAHAH.


Kristineberg med Kristin

På tisdag ska jag till Kristineberg på dagen och sova där. Fyfan vad jag är nervös men det kommer nog gå bra. Kommer ha det sjukt bra i alla fall, KRISTIN MIN ÄLSKLING ÄR JU DÄR! Vad kan gå fel då liksom? Utan Kristin skulle jag vara död.

Lista

Fullstäniga namn - Alice Ewa Martina Brandt
Ålder - 13 om 3 månader.
Längd - Nästan 165 cm, växt asmycket nu på sista tiden hihi lång tjej :D
Vikt - Får inte veta.
Skostorlek - 35-36 haha.
Klädstorlek - 140/146, xxs egentligen fast det är för kort.


Favortifärg - Grön
Mobil - Iphone 4
Intressen - Kickboxning, ridning, dans, kompisar, fota, skriva osv.

Dagens humör - Trött
Dagens roligaste - Inte hänt så mycket.
Dagens klädsel - mjukisbyxor och en gammal t-shirt
Dagens planer - hemmakväll.
Singel eller förhållande? - Singel just nu
Vitt eller svart? - vitt
Brunett eller blondin? - på mig själv så hellre brunett. är ju blond egentligen..
Några piercingar? - öronen
Ditt senaste förhållande? - tog slut för några veckor sen.
Vem är i rummet med dig? Pappa
Vem fick du senaste sms av? finaste kristin.
Vem tänker du på nu? nalle puh.
Vem pratade du senast i telefon med? leon trorjag
Vems hus var du senast i? my own place bitch
Vem önskar du var med dig nu? Kristin
Vem är din favoritsläkting? annelie tror jag.
Vem kysste du senast? hampus..
Var kysste du någon senast? I da soffa.
Var är din mobiltelefon? Bredvid mig
Var handlar du mest? hm och gina, haha tråkig.
Var fick du tag på tröjan du har på dig? Gina för typ 1,5 år sedan.
Var åkte du senast bil? hem till kära hässelby
VAD
Vad åt du senast? coleslow
Vad drack du senast? cola light
Vad är det för färg på dina byxor? gråa
Vad är den närmaste saken som är blå? soffan haha
Vad har du på fötterna? Inget
Vad är din favorit färg? grön
Vilken film såg du senast? någon igår, kommer inte håg vad den heter
Vad hör du just nu? tv:n
Sovit i någon annans säng? haha ja?
Hånglat på en bio? Haha ja
Hånglat i skogen? ja hahhaa, eller på en äng HAHAA
Tyckt att din kusin är het? nej haha
Sovit naken? Klart
Kört över hastighetsgränsen? jag har ju bil.
Målat om ditt rum? ja
Dansat framför en spegel? every minute bitch
Dumpat någon? ja
Stulit pengar från en kompis? haha jarrå, haha nej självklart inte.
Hoppat i en bil med folk du just har träffat? ja, haha bra
Varit i slagsmål? nej inte riktigt
Smugit ur ditt hus? ja
Haft känslor för någon som inte känt desamma? ja
Hånglat med en främling? Haha ja
Älskar eller saknar någon nu? Absolut.

Min vecka

Jag har inga stora planer för veckan faktiskt. På tisdag ska jag träffa Tilde, i helgen ska jag ut med båten fredag-söndag och någon gång i veckan ska jag till Kristineberg och sova där, Kristins pappa har lägenhet där (han bor i Kina) så jag ska dit :D Eller jag & Kristin snackade i alla fall om det för nån vecka sen. Så ja, annars ska jag väl träffa kompisar osv. Vad ska ni göra i veckan?
Förra sommaren.

Home again

Äntligen hemma! Har haft det så sjukt kul. På torsdag eftermiddag åkte jag båt ut till Skarpö och mötte Hampus, Matilda och alla. Så jävla underbara människor! Hände inte så mycket, eller jag och Matilda paddlade i 1,5 timme HAHA. På fredagen kom Wilma och Felix tror jag de hette, kände i alla fall inte dem. Vi åt mat och sånt och gick till festplatsen och dansade kring stången hahaa.. På kvällen blev det fest och det var så sjukt jävla galet kul. Jag, Matilda och Wilma skippade 15-års-festerna och drog till en fest där alla var typ 20-30, och aspackade. HAHHAHA så jävla kul för alla var så jävla perversa och asroliga. Hade seriöst en så jävla grym kväll och natt man bara kan ha. På lördagen vaknade alla vid 10 förutom jag och Matilda som vaknade 1. Ojdå. Sen var vi såhär asballa och gick på gudstjänst med massa gamlingar, HAHHAHA. Sen gick de andra på nån fika men jag och Hampus drog hem och sov på varandra, typ. Sen drog Wilma på eftermiddagen och idag skulle Hampus och Matilda jobba, eller de sommarjobbar ju för de är ju 15, vill ocksååååå. Jaja nu kom jag nyss hem och lunch ska intas. Kul.

En rädsla

I flera år har jag hatat att sova borta. Alla har sagt att det går över med tiden, men det gjorde det inte. Nu är jag snart 13 år och tycket fortfarande att det är rätt jobbigt. Jag får aldrig hemlängtan, men typ panik. Jag vet inte varför, men massa känslor bara exploderar och jag börjar tänka en massa och får jättepanik. För någon vecka sen sov jag hos Kristin. Jag är jättestolt över att jag vågade! Det är jättestort för mig faktiskt, men jag gjorde det! Förut skämdes jag över den här rädslan, men inte längre. Alla är ju rädda för något! Rädslor är ju till för att övervinnas, right? Jag ska sova hos kompisar osv under lovet, och mitt mål är att sova borta i mer än en natt. Ett stort mål är att nästa sommar, boka ett ridläger! Trots mina 6 år som hästtjej så har jag aldrig kunnat göra det pga min rädsla. Jag tror egentligen inte att jag ät ensam om det här, det är så otroligt skönt att inte skämmas över det längre. Jag är faktiskt stolt som övervinner min rädsla! 

Tankar..

Jag har inte ätit bra de senaste veckorna. Det vet jag. Ätit mindre än vanligt och jag som åt för lite redan innan sommaren började.. Jag vill inte ner igen, men samtidigt kommer rösten fram och säger "du har bara gått ner lite under sommaren, det är inte så farligt, bara lite till" men jag vet ju att det inte finns något "bara lite till" i den här sjukdomen. Det tar aldrig stopp. Vad fan håller jag på med? Jag kommer ju ihåg när jag varje kväll la handen på hjärtat och viskade "snälla hjärtat, orka slå lite till, förlåt vad jag gör mot dig", jag kommer ihåg hur det är att alltid frysa, vara blå om läppar, fingrar och tår, tappa massa hår, se allt svart, försöka ta livet av sig, gråta och få ångestattacker.. Jag är rädd för midsommar. Tårta. Men jag är också rädd för resten av sommaren, hur allt kommer vara. Mina tankar bygger på att vara rädd hela tiden. Anorexin är rädd, jag är rädd. Det är något jag är så himla trött på.



Torsdag

Hej på er! Somnade 4 inatt, låg och bråkade med mitt ex på sms.. Jag sa att han skulle ta bort en bild på mig från instagram. Det slutade med att han satt och sa att jag inte har nåt liv, att jag bara tänker på mig själv, att han har ett mycket mer perfekt liv än jag, att det enda jag gör är att bråka med mina föräldrar.. Han har varit otrogen osv. Jajajja skit samma, är asglad idag, ska åka till Skarpö sen :D Innan ska jag packa och såntdära, kommer hem på lördag tror jag. Ha en grym midsommar!

Så jävla gammal.. Hej kort hår, råttfärgat osv

 

Haha vad liten..

Samma ridbyxor som nu såklart!

"Du är jättesmal men inte anorexiasmal"

Jag måste säga en sak. Ni som säger "du är jättesmal men inte anorexiasmal". Det finns inget som heter anorexiasmal. Man kan ha anorexi och vara överviktig. Sjukdomen sitter i huvudet, hur jävla många gånger ska jag behöva säga det? När ni säger att jag är jättesmal, men inte anorexiasmal, så uppfattar jag det som "du måste gå ner i vikt, du är inte tillräckligt smal, du är äcklig och jag vill inte ha något med dig att göra om du inte går ner i vikt, jävla fetto", typ. Som att jag inte är smal nog. Ni kanske säger det för att ni tror att jag vill gå upp i vikt eller jag vet inte, men jag vill ju gå ner i vikt. Och det triggar så mycket när ni säger att jag inte är "anorexiasmal". Då vill jag ju bara gå ner ännu mer och vara er till lags. Det är såhär för alla som har ätstörningar, man missuppfattar allt folk säger. Säger någon att jag är fin, tar jag det som tjock, att jag är smal istället för supersmal, då tar jag det som att jag är tjock, om någon säger att jag ser pigg och glad ut, så tar jag det som att jag gått upp i vikt och är äcklig. Så snälla, säg inte meningen "du är jättesmal men inte anorexiasmal", den skadar så mycket.

Vad jag lever för

Så jävla gott. Sockerfri är godast. Nej det är inte ätstörningens fel, jag tycker det. REDBULL FOR LIFE. Ni ba jaha, k. (fyfan, gammal bild.. så jävla äckligt kort naglar, bet som fan..usch)

Nya blogg.se..

Idag var jag på grönan med Otto, det var jättekul. Förutom att jag glömde mitt guldkort, så först gick vi i nästan 2 timmar innan vi hittade till tuben, sen åkte vi hem till Hässelby igen, HAHAH, så vi var på grönan vid 5 typ.. Nu kom jag nyss hem, ska duscha och sen skypa med Otto och Marcus, popular comunity :D HEJ JAG HETER JÖRGEN
Hej

Svar

Anonym om HAHAHAH min hunmor:
hur gamla är marcus och otto?

Svar: Otto är 98-97, jag vet fan inte hahha fast jag har känt honom i mer än ett år.. Marcus är 92a, alltså 20 år.

image description
HAHHHAHHA så random

HAHAHAH min hunmor

HAHA jag orkar inte.. Skypar med Marcus och Otto just nu. HAHAHAHA

Bromsta med Jonna

Idag red jag med Jonna. Det var jätteroligt, dock red jag som en jävla gris. Hehe. Lite skänkelvikning, ryggningar, framdelsvändning, cavaletti och rätt mycket galopp blev det, så ja. Men Chanel var jättefin i alla fall! Just nu skypar jag med Otto, som jag ska till grönan imorgon med. Om Mira var frisk så skille jag sova hos henne, men jag tror hon fortfarande är sjuk.. :/ Jaja, vi får se! På torsdag åker jag ju ut till världens bästa på Skarpö också, kommer bli grymt! Nu ska jag vara social mot Otto, puss!
(mina ridbyxor var i tvätten :$)

Bra måndag

Idag var jag på Grönan med Jonna. Vi hade det jättekul. Det var faktiskt första gången jag träffade henne så det var nice! Vi åkte allt möjligt, det vanliga. Vi träffade Omar där också, och hans kompisar, så vi åkte lite med dem. Efter Grönan åt jag och min familj middag på Sandy's. Imorgon ska jag träffa Jonna igen, då ska vi kanske rida eller så hittar vi på något annat, beror lite på. Nu vet jag inte vad jag ska göra, chilla typ. Har ni haft en bra kväll?
Ser fett biff ut.. Kul.

Skype med Jonna

Godmorgon, sovit gott? Idag skulle jag och Jonna dra till grönan men Kristin har mitt guldkort kom jag på hehe. Jag och Jonna kanske skulle rida eller något istället but I don't know. Vi skypar just nu i alla fall och ja.. Har inte så mycket att blogga om men Jonna tvingade mig att göra ett inlägg hihi :D Min statistik suger för tillfället också, mindre än 200 unika.. Men jaja, ska fan styra upp bloggen lite tänkte jag, men det får bli senare. Orkante. HAHHAHAHAH. Vi hörs sen va? Puss
My life spell nolife..

Svar på en fråga

Anonym om Stella & Sebastian:
vad är ditt högsta bmi du nånsin haft?

Svar: Det högsta BMI jag någonsin haft var någonstans mellan 17,8 -18,4. (19-25 är normalvikt.)






Stella & Sebastian

En jättebra bok jag håller på att läsa just nu. Chicklitt var temat.

Söndag

Jag har nyss färgat håret, utväxten och lite så. Annars satt ju färgen ganska bra. Hur har början på erat sommarlov varit? Mitt har varit toppen! Jag & Kristin har sovit hos varandra varje dag och bla varit på Grönan, sett skräckfilm, lagat lasange, skrattar helt sjukt mycket, spelat in roliga videos och skrattat lite till. Jag älskar dig helt galet mycket! Idag vaknade jag jättesent, typ 10 ?! Jag som alltid vaknar runt 7.. Haha. Frukosten var jobbig, åt inte ens en halv dl yoghurt men det var jobbigt ändå men jag åt upp. Åkte till stallet sen och allt dåligt mående jag haft sen igår gick bort. Fick rida min älskade Amber, det var avslutning så vi tävlade i "Hela havet stormar". Jag & Amber vann en av ronderna, haha.. Fast hon galopperade så snabbt att vi red förbi konen, men vi vann ändå. Amber höll på att trassla in sig i sig själv och gå omkull, men haha hennes vinnarinstinkt är det ju inget fel på i alla fall. Ett under att jag inte flög av då jag red barbacka. En sallad till lunch och nu har jag somsagt färgat håret. Får se om jag träffar någon men jag är så himla trött.
Just en gammal fjortispic.

Det falska lyckoruset

"oroa dig inte, imorgon ska jag undvika alla måltider som går, jag gör allt för dig om jag slipper din ångest"


Jag minns sorgen när du gick men inte glädjen när du kom.

Jag erkänner att jag var kär i dig. Det gör jag. Men just nu kan jag inte säga ditt namn högt, inte ens tänka det i huvudet. Det finns dock en sak bra med det här - man lär sig av sin misstag, du var en jävligt stort misstag.
Nu, du är fucking sjuk i huvudet. Helt jävla sjuk. Först blev jag ledsen, men nu är jag bara arg. Kommer på alla fördelar med att du har dragit. Fyfan för dig, är så arg. Så besviken. Betydde det ingenting för dig eller? Alla minnen, allt vi gjort. När jag låg och tänkte att jag var världens lyckligaste med dig, kände din varma hud mot min - så har du tänkt att det inte funkar längre. Självklart, det håller inte förevigt. Men så som du gjorde, det är äckligt. Det är fan så jävla äckligt att jag inte finner några ord. Du har fått mig att inse en massa, gjort massa bra saker för mig. Men, om jag tvingas se dig en jävla gång till så vet jag inte vad jag gör. Du vet hur jag är när jag är arg, inte jättetrevlig, men passa dig som fan för just nu är jag så mycket mer än arg. Jag förlorade en skithög, du förlorade allt. Fuck fuck fuck fuck fuck you.

Start love yourself.

Best friend and my enemy on the same time. The mirror hurts more than starving, than eating. I talk about the devil in me. The half part of my brain say that I am enough as I am, but the other part say that I need to lose weight and be perfect. I don't want to listen to the wrong part of my brain, but it's hard. If you hear everyday, that your are ugly, fat, bad and many other bad words, you trust them. I can't trust peoples as say "you are beautiful". I always think they lie. An eating discorder is not fun, it's not easy to win over it. I'ts not easy at all to live with it. A devil as live in your body, as say to you how ugly and fat you are. Everyday, every minute. I don't like mysfelf, the devil don't like me. The differents are, that I can start like myself. The devil will never start like me. How skinny or beautiful I am, the devil will think I'm still to fat. It don't depends on how I really look, because the mirror lie. I just have to understand that anorexia is not a life, it's a fucking precipitate to death. It you don't stop it today, you will lost yourself, and maybe never find yourself again. Together, we stop trust the devil, we are fucking beautiful, we are enough, we are DON'T fat. We are we, we are perfect as we are.

- Martina Brandt ©



Några av mina betyg

ÅH GUUUUD, jag blev godkänt i matte.. Helt sjukt. Haha jag är så dålig på matte men jag blev godkänd! HAHA. Annars såg väl mina betyg ut såhär, typ B i det mesta :/

Morgon

Igår: i skolan delade lärarna ut diplom
till "speciella elever" när de sa den som har högst brtyg och typ är bäst i svenska, så ropade de upp mitt namn och jag blev skitglad :D slutade 11 och träffade s, borde inte skriva så men jag hatar dig så sjukt jävla mycket. H*n drog vid 4 kanske. Jag snackade tel med Latifa och gick ut med hunden haha.. Sen ringde Kristin min underbaraste och frågade om jag ville sova där, så jag packade och åkte dit haha. Vi fixade oss för skolavslutningen, somnade typ 2 och gick upp 5, jarrååååå.
Idag: halva min klass skulle sjunga (jag, Kristin, axel, viktor, Julia, Atena, Diana, sadik, Frida, marc, josef osv) haha den enda av oss som verkligen kan sjunga är typ Diana och Kristin så ja hehe.. Sen höll rektorn tal osv. Kommer sakna min klass sjukt, vi byter ju klasser varje år. Åh snela hesten, jag vill inte byta :( efter avslutningen åkte jag och Kristin till grönan. Bodde i extreme som vanligt hihi så skön :D HAHA vi träffade 3 18-åriga killar också och jag fick nummer av Leo, haha han ba "nu måste vi ses ofta martina!" HAHAHAHAH jag dör så jävla kul. Nu sover Kristin men jag är morgonpigg i vanlig ordning.


Sover här

Är hemma hos Kristin bästavän, sover här och imorgon är det sommarlov!


Hela jävla helgens klädsel

Såhär gick jag runt hela helgen.. Fräscht. Orkade inte bry mig.

Mjukisar - IES Hässelby
Magtröja - H&M (typ 2 år sen)
Solbrillor: Indiska
En gul och en lila sko - Converse

Jag vill

Jag vill kunna fika med mina kompisar.
Jag vill kunna äta en frukt helt oplanerat.
Jag vill gå runt i linne och tighta shorts.
Jag vill kunna vara ute länge utan att jag måste komma hem för att äta.
Jag vill kunna avgöra själv hur mycket mat som är lämpligt.
Jag vill kunna äta tills jag är mätt och inte följa något mått på vad jag bör äta.
Jag vill säga meningen "oj, mina gamla byxor är visst lite små", som mina kompisar.
Jag vill inte ha panik för att det är fika imorgon i skolan och jag vet inte hur jag ska slippa undan.
Jag vill inte ha panik för att det är sommarlov och alla är mer strikta med vad jag äter.
Jag vill inte ursäkta mig med "jag kan inte träffas, jag ska till BUP".
Jag vill inte ha extravägningar.
Jag vill bara vara fri(sk).

Dadddddiiiii och jag på båten i somras.

Hemma

Bild från i somras, min fina Lovisa & jag!

Idag är jag hemma från skolan för att jag mår fruktansvärt dåligt.

Svar

Anonym om Jag blev visst sjuk nog.:
Jag vet inte om jag håller på att få anorexia? Jag väger mig typ 1 gång i veckan ibland flera gånger om dagen, jag vet inte säkert för jag ser inte mig själv som tjock i spegeln men jag vill gå ner i vikt ibland och en dag är jag glad, nästa deprimerad eller är det något annat?

Svar: Är du normalviktig så finns det ingen som helst anledning till att gå ner i vikt. Normalvikten sträcker sig från BMI 19-25, men har du ovanligt mycket muskler så kan du ha BMI 25 utan att vara tjock, det är så olika. Man går ju på vägning en gång om året (okej jag går mycket oftare) men normala personer gör ju det hos skolsköterskan, så om hon inte sagt något så finns det ingen anledning till att oroa sig för sin vikt.
Att väga dig flera gånger om dagen är ett sjukt beteende. Som jag sa förut så får man inte ätstörningar över en dag, men det du beskriver kan mycket väl vara en början till anorexi eller annan ätstörning. Humörsvängningar är också normalt om man äter för lite, som du säger att du får.
Så ja, om du är normalviktig och du försöker gå ner i vikt så kan det mycket väl vara början till en ätstörning. När man har anorexi kan man inte tro det själv, när man väl är fast i skiten så är det en lång väg att gå tillbaka. Är du orolig för att åka fast så tycker jag att du ska ta hjälp på en gång, det är aldrig förtidigt eller försent att söka hjälp!



Jag kan inte gå utan din luft i mina lungor.

Det är inte förens man förlorar något som man förstår hur mycket det betyder för en. Jag saknar din hud mot min, din värme mot min, ditt skratt, dina smilegropar, dina läppar mot mina.. Jag saknar när du drar in mig i din famn och säger att du älskar mig, jag saknar att du är min. Jag saknar att ligga bredvid dig, höra dina andetag, tänka på hur fint vi har det. Jag saknar att känna mig oslagbar, saknar att inte känna rädsla. Jag gråter tills tårarna är slut. Jag tror på oss. Jag är här och väntar föralltid.







Aldrig.

Allt suger, jag mår hemskt. Gråter fast tårarna är slut.
Aldrig tillräckligt bra.
Aldrig tillräckligt perfekt.
Aldrig tillräckligt smal.
Aldrig tillräckligt duktig.
Aldrig tillräckligt smart.
Aldrig tillräckligt ätstörd.
Aldrig tillräcklig för någon.
Aldrig tillräcklig.

Jag hatar att jag älskar dig.

-

Jag är bara stum. Helt tom. Det bästa jag har håller på att tas ifrån mig, det gör så ont. Jag klarar inte det. Att höra orden "jag känner inget länge" från den men älskar mest av allt, det är värre än 1000 knivhugg. Jag kan inte beskriva hur ont det här gör. Jag är värdelös och äcklig, till och med han tycker det.


Helg nuuuu!

Hej, hur är det med er? :D Har haft en väääldigt chill dag idag, hade "Sway your t-shirt" på "Student choice" idag, vi började 9 och slutade 12, skönt! Jag klippte bort ärmarna på min t-shirt, gjorde lite uringning både fram och bak, och klippte fransar längst nere, blev rätt nöjd fast jag inte är klar. På tröjan ska det stå "Jag vet att jag är snygg, men jag är inte rik så.. PAPPA BETALAR". Haha, såhäääääär random tyckte Latifa och jag håller väl med men aja, det blir säkert bra :D Nu har jag nyss ätit middag (alldeles för stor tycker ätstörningen) och ska träna med pappa snart. Hoppas ni får en bra kväll! ♥
Bild från imorse.. Finnface jag har fått? Har varit skitslarvig med att tvätta fejan :( (och ja min nagel har gått av..)

Just a number


När är man frisk från sin anorexi?

När är man egentligen frisk från en ätstörning? Jag satt och klurade på det nyss, och kom fram till att man är frisk när man vågar äta allt, när man lyssnar på kroppens signaler och om man fortfarande är hungrig efter frukosten, så tar man en macka extra! Man är frisk när man kan gå och köpa en glass helt oplanerat just för att man är sugen, när man inte har en speciell gräns över vad man får äta på en dag utan äter det som faller sig in. När man inte bryr sig speciellt mycket om man går upp något kilo, eller om jeansknappen är svår att knäppa. När man inte jämför sig med andra eller får panikångest över att någon är smalare än en själv. När man inte räknar kalorier, när man inte väger sig så ofta, när man inte ser sig som tjock i spegeln, när man mår bra av att vara mätt istället för att tänka "nu åt jag för mycket, ingen middag till mig idag". När man inte skäms för sin kropp och kan gå runt i ett tight linne en dag - för att det är varmt, eller bara för att man känner sig bekväm i det, utan att tänka på hur ens kropp ser ut i linnet. När man bara tränar för att man är sugen och inte tvingar sig själv till träning, när man har en balans mellan mat och träning och när man inte låter sig påverkas av andra - då är man frisk. Allt detta jag skrivit nu, det låter så omöjligt för mig. Jag har en lång väg att gå ändå, längre än vad jag tror. Det är fika i skolan om en vecka, jag har redan bestämt mig för att inte äta lunch den dagen, jag har redan bestämt mig hur mycket jag ska äta imorgon, hur mycket jag ska träna nästa vecka osv osv. Den där jävla kontrollen, den är så svår att släppa.

Mina naglar just nu

Otroligt onöjd haha. Jaja det får vara ett tag, på tisdag ska jag fixa allt för skolavslutningen, fixar någon somrig nailart då istället.

Planer (:

Helgen blir grym! Sista helgen innan sommarlovet ju, whooooop.. Jag drar till Utö fredag-söndag, någon som ska dit då? :D okej, typ 190/200 av mina läsare vet nog inte ens vad det är.. HAHA. Men det är världens bästa ö, åååh så kul att komma dit igen :D Kommer hem på kvällen på söndagen, och tar ledigt från skolan på fredagen!


Naglar

Mina naglar är just nu väldigt ojämna, en del är jättekorta också, har brutit en hel del.. Sen har jag inte fixat de på ett bra tag så nu är det dags. Är dock helt yr, det beror såklart på tidigare svält och min kropp kommer nog aldrig återhämta sig helt, så jag får överleva med lite yrsel nån gång i månaden.. Jaja, nu ska jag börja.. Mina naglar just nu, blääääää:

 


Svar på frågestunden!

(Svarar i ett inlägg istället pga att min överföringssladd vägrar samarbeta!)

hur illa är det från 1-10?
Svar: Sjukdomen är hemsk, mer än 10!

Är det någon som gillade dig när du var frisk och sedan lämnade dig när du fick anorexia?
Svar: Många faktiskt. De tyckte det blev jobbigt att jag inte hängde med (jag orkade ju inte, jag åt ju inget) så de stack istället för att hjälpa. Förstår de delvis, men inte helt. Min kropp är, och kommer nog alltid vara väldigt känslig för svält, så om jag minskar lite på maten så blir jag jättetrött, kan inte koncentrera mig och mår dåligt psykiskt. Om jag ska vara ärlig så minskar jag på maten rätt ofta så ja.
Hur länge har du haft det?
Svar: I ungefär 2 år.
Hur förstod du att du fick sjukdomen?
Svar: Jag förstod det inte i början, intalade mig att jag mådde bra. Det var väl när jag kom in på behandling, några månader efter då jag börjat äta lite bättre och så. Då förstod jag att jag hade anorexi. Men, jag tänkte (och tänker fortfarande) att "jag är den enda personen med anorexi som inte ser mig som tjockare i spegeln, spegeln ljuger inte, jag är såhär tjock!"
Jag har också anorexia och jag pallar fan inte mer, vill inte leva, vad ska jag göra?
Svar: Förlåt, men att bli frisk kommer vara det svåraste du gjort i hela ditt liv. Men det går! Jag var självmordsbenägen när det varit som värst, har varit det vääääldigt många gånget, det gick så långt att jag försökte ta livet av mig. Jag vet ju inte hur långt du kommit, men sök hjälp - mando, SCÄ, Capio, det är aldrig försent eller för tidigt att söka hjälp! Desto snabbare desto bättre, du klarar det här!
Vet du hur länge man kan vara utan mat? Läste att du var utan i 97 timmar, förlåt mig men är det möjligt?
Kram på dig !<3
Svar: Jag tror att det är väldigt individuellt. Jag har alltid varit (innan sjukdomen) ganska smal men ändå ätit som en jävla häst, så när jag fastade så länge så kunde jag knappt stå upp, hemskt. Jag levde i min egen bubbla, frös hela tiden, var yr, hade ont i huvudet, benen bar mig inte, men jag såg bara ett sätt att bli lycklig och det var att gå ner ett kilo till, och sen ett till, och sen några till..
Var det någon kompis som lämnade dig när fick anorexia?
Svar: Ja, väldigt många lämnade mig och började mobba mig istället. De sa saker som hora, fitta, alla hatar dig, äckliga anorexiabarn, benrangel och tusen andra saker. Without a fucking reason.

Vem har stått dig allra närmast sen du fiick anorexia?
Svar: Måste nog säga Ellen, eller mamma. Jag har pratat med Ellen och alltid haft roligt med henne, hon fick mig att fortsätta orka. Mamma har alltid stöttat mig och trampat ångesten och anorexin på tårna, hon sjukskrev sig för min skull, tog hand om mig, gjorde allt med mig och kämpade nästan lika mycket som jag för att må lite bättre. Hand i hand, ett steg i taget kämpade vi tillsammans. Många andra hjälpte mig mycket också och jag är evigt tacksam.

Varför fick du det, eller asso vad va det som gjorde att du slutade äta och så?
Svar: Jag var mobbad, jag var kär i en kille som bara var ute efter annat, jag tyckte att jag inte dög. Mamma ville även att jag skulle träna något för att vara hälsosam, jag trodde hon ville att jag skulle gå ner i vikt. Jag började springa men tyckte det var så tråkigt så jag drog ner på maten istället.

Vilken sorts "tvångstankar har du haft?
Svar: Ooooh, många! Har kvar de fortfarande som tex: inte äta NÅGOT utöver, tuggummi funkar för det mesta men inte läkerol eller någon mat eller så, inte dricka heller. Träna eller röra på sig mycket varje dag, dricka upp före jag äter upp, tugga minst 30 gånger, äta salladen först, sen proteinen och sist kolhydraterna. Om det är fett med, typ sås, så ska jag inte äta upp allt, lämna något på tallriken, kolla om byxorna sitter likadant mot magen varje dag, om benen har lika mycket mellanrum varje dag, kolla hur mycket revbenen och höftbenen syns varje dag + ryggraden, spegla mig från sidan, framifrån, låren, vaderna, bakifrån, äta innan middagen så jag bränner bort det, inte köpa ett par byxor i större storlek än 146/23-24, inte köpa en tröja i större storlek än xs, sova minst 8 timmar, ha max 2 ostskivor på mackan, äta kanterna på mackan först, inte fylla juicen upp till kanten på glaset osv osv. Det är de tvångstankarna jag har NU, förut hade jag mer.

Kan du lägga upp en bild på dig själv nu och när din aneroxi var som värst, vill bara se skillnaden om du inte vill gör det inte!
Svar: Nej. Många undrar skillnaden på mig nu och från inlägget där jag visade det tjockaste jag varit, jag är 15-20 cm längre nu och smalare, vet dock inte hur mycket. Men jag vill inte lägga upp en bild från när allt var som värst, hade ett bmi under 14 då och jag vet just nu bara att jag inte gått upp jättemycket sen dess men några kilon.

Kan man vara "mullig" och ha anorexia ?
Svar: Självklart kan man det. Sjukdomen sitter i huvudet och inte i kroppen, vilket många tror.

Haru fortfarande aneroxia? :)<3
Svar: Ja det har jag.

Är du frisk nu? Svara bara på frågan om du vill. Vet att frågan kan vara känslig att svara på.
Svar: Nej jag är inte frisk än.

När du fick anorexia,Hur Stod du emot maten?
Svar: Tänker inte ge tips på hur man står emot mat, min kategori om ätstörningar är för det friska och inte en proanablogg.

Jättekul att så många frågade! ♥





SUM 2012

Sommaren 2012 kommer bli såååååå grym! Åka båt, bada, sola, skratta, umgås med vänner och bara vara.. Fan vad najs, sum 2012 blir bäst! Har massa nya roliga vänner + en massa att göra, så det är bara att köra liksom! Värme & sol, vad mer kan man önska sig? ÅÅÅÅÅH SÅ TAGGAD!

Saknar

Sommar 2011, saknad.. Men jag slår vad om att sommaren 2012 blir dubbelt så bra! Och ja, jag & svampis såg ut som två minigrisar, MEN HALLÅ DET VAR ETT ÅR SEN :D

Dagens instagram

4 månader med Karl-Johan Hedenström. Jag älskar dig så jävla mycket & du är så jävla bäst. Jag finner fan inga ord, du är bäst bäst bäst. Jag har turen som har världens finaste pojkvän, för det är du.. Jag älskar dig ♥
Chillade med Kristin vid hennes skåp i skolan.. Innan gympan tror jag, för sen såg en lärare min mobil och tog den.. HAHHAHA, händer mig så ofta så hon som förvarar mobilerna kan mitt namn utantill, bland 500 andra.. Hehe, så smart är jag. Bruden på bilden är sdghifdufgjhgghh supervacker!
Kom hem, tog en kopp kaffe och chillade med katten till sällskap.. Han är sjukt jobbig men lite söt ändå. Var så brutalt trött så jag somnade typ en stund i sängen hehe, känner mig sjuk osv men det är ju bättre nu än på typ skolavslutningen.. (förlåt för olika storlekar)

Måndag

Hej sötisar! Hur mår ni? Själv är jag sjuuuukt trött men annars är det rätt bra, så lite kvar till sommarlov nu ju! Ska på träningen snart i alla fall så har nyss bytt om. Vad gör ni?
Juste jag var osminkad idag, skönt :D


Detta är nog det rörigaste jag skrivit

Varför? Vad hände? Vi behandlar varandra som luft - vi ignorerar varandra men vi behöver varandra för att leva. Jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig tusen gånger om, och jag vet att du läser det här. Du är den bästa pojkvän man kan ha. Bästa. 2 dagar till vår 4 månadersdag, och låt de där 2 dagarna gå utan att vi blir en och en igen. Utan att vi blir "Svampen & Martina". Vi är ju "de där", som en person. Mobilen ligger tyst och jag sitter ensam. Din träning slutar om 31 minuter, smsa, ring, vad som helst. Snälla snälla snälla, jag älskar dig.

Fucking perfect sunday

Hej på er! :D Har haft en grym helg, hur har ni haft det? Imorse vaknade jag runt 9 och gick upp direkt och tog en skål med yoghurt till frukost. Sen var det dags att åka till stallet, och ridningen gick så grymt idag. Jag red Amber, med andra ord, det brukar gå rätt dåligt eftersom att hon är så bråkig, men det gick jättebra! Bestämde mig verkligen för att det skulle bli en bra lektion trots att jag inte red min favorithäst, och det blev det! Tempot var bra, hon lyssnade bra, galoppen gick rätt bra, ställningarna, ALLT. Så glad!
Sen bar det av hemåt och åt en supergod kycklingsallad.. Sen har jag kollat på Lassie, standard att gråta till den filmen haha.. Så jävla bra! Nu ska jag ta en dusch, fixa naglarna och förbereda mig för måndag. PUUUSS

Ångra inget du gjort.

Jag ångrar ingenting. Jag behövde bli sjuk för att inse vem jag är. Jag behövde skära mig för att inse att det inte är värt att göra om det. Jag gjorde om det ändå för att vara säker. Jag gick djupare ner i sjukdomen igen för att kunna komma längre upp. Jag lurade mig själv och var kompis med de som sedan mobbade mig för att lära mig att stå emot. Jag tänkte konstant på självmord för att tankarna skulle ta slut. Jag försökte ta livet av mig för att förstå att kämpa för livet är viktigast av allt. Jag skrek och slog mina föräldrar för att inse att det jag höll på med inte var normalt. Jag grät tills tårarna tog slut för att förstå att jag måste skaffa hjälp. Mitt i allt andades jag mig igenom ångestattackerna, lät paniken rusa runt i mig, lät mig falla och gråta.. Allt jag gjorde och allt jag gör har en mening, och skulle jag inte gått igenom allt jag gjort - skulle jag aldrig stått där jag står idag, eller varit den jag är. Jag mår fortfarande dåligt flera gånger om dagen, men jag är påväg nu. Fighting is the only way out.



Jag mådde så jävla dåligt där, men what doesn't kill you makes you stronger. Jag var nära på att dö, men jag dog inte, allt vände vid kanten av stupet - och jag blev så jävla mycket starkare.

lista

SKULLE DU HELST

1. Pierca tungan eller läppen? - Tungan tror jag

2. Vara seriös eller oseriös?- Oseriös

3. Dricka grön eller röd mjölk? Helst ingen men grön då.

4. Brinna upp eller drunkna? - Drunkna.

5. Umgås med dina föräldrar eller vänner? - Frieeeeeeends.


SVARA ÄRLIGT

1. Tycker du om någon nu? - Beror på vilket sätt.

2. Har du skolkat? - Nej.

3. Varmt eller kallt? - Varmt.

4. Soligt eller regn? - Soligt

5. Fanta eller cola? - Inget av dem.
6. Är du nyttig av dig? - Andra tycker det inte jag.

 

OM MIG

1. Vad heter du? - Alice Ewa Martina Brandt.

2. Syskon? inga..

3. Vart bor du? - Stockholm.

4. Hur många barn vill du ha? - Inga :s

5. Vill du gifta dig? - Inte just nu haha men sen.

6. Favorit tid på dagen? - Kväll tror jag.

7. Humör just nu? - Trött.

8. Sugen på just nu? - I don't wanna study, I just wanna party..

 

HAR DU DE SENASTE 24 TIMMARNA

1. Pussat någon? - Ja

2. Sjungit? - haha nej

3. Blivit kramad? - ja

4. Känt dig fånig? - ja

5. Saknat någon? yes

6. Dansat galet? - JARRÅ

7. Klippt håret? - nej

8. Gråtit? - ja

 

GREJER

1. Har du blivit jagad av polisen någon gång? - nej

2. Har du en hund? - nej

3. Sover du helst ensam eller med någon? - med någon

4. Tror du på spöken? - aa :s

5. Är du mörkrädd? - HAHA SOM FAN

6. Vad vill du ha just nu? - sommarlov

 

KÄRLEK

1. Är du singel nu? - halvt

2. Föredrar du långa förhållanden istället för korta? - långa

3. Är du redo o satsa på ett seriöst förhållande nu? beror ju på vem såklart.

4. Har du dumpat någon och sedan ångrat dig? - ja

5. Har du någon gång varit riktigt svartsjuk? - ja

6. Har du hållt på med någon för att göra någon annan svartsjuk? ja

7. Har du varit på en blind-date? -  vad är det haha? :$

8. Sagt jag älskar dig till någon och verkligen menat de? - jadå

9. Saknar du någon av dina ex? - nej

10. Somnat gråtande pga kärleken? - tror inte det

11. Nån kärlekslåt som påminner dig om någon? - från när jag lystnade skitmycket på sofijah och var skitkär i magnus HAHAHAH, ja men vågar inte säga vilken ;$

 

KOMPISAR

1. Har du nån bästa vän? - världensbästakristin

2. Är du ofta med dina vänner? -  everyday

3. Vad brukar ni hitta på? - everything

4. Kan du vara dig själv med dina kompisar? - ja
5. Vem vet mest om dig? - kristin, mira.. karl-johan.

 

OM DIG

1. Hur lång är du? - lite över 160

2. Är du nöjd med ditt rum? -  nej

3. Villken är din riktiga hårfärg? - blond..

7. Har du någon sjukdom? - ja

8. Är dina föräldrar skilda? - nej :D

9. Gillar du skolan? - faktiskt :D

10. Hur svarar du i telefonen? - K DIN MAMMA/hallå..?/hej det är martina

VAD

1. Åt du senast? - tuggummi

2. Drack du senast? - vatten

3. Har du på fötterna? - nothing at all

4. Lyssnar du på just nu - tv:n haha

5. Gillar du mest hos dig själv? - jag är ball. nej men jag gillar inte alls mycket hos migsjälv
6. Kommer du aldrig förlåta att du har gjort? - man ska ju inte ångra sig.. jag ångrar faktiskt inte ens att jag blev sjuk, samtidigt som det är det värsta som hänt mig.


RSS 2.0