5 tips för en roligare skoldag!

När skolan ser till att du drunknar i läxor och dem där proven inte längre är överraskningar. När du vet vad din lärares farmor gör på fritiden och när du övat på samma glosor minst tjugo gånger. Då blir man nog lite trött och tycker skolan är seg. Men skolan är vår framtid, så här har jag skrapat ihop dem bästa tipsen att använda för en bättre skolgång, eller när det känns jobbigt med skolan. Read it!

1) Hitta något intresse utanför skolan. Tex en sport, alla gillar någon form av motion! Kanske ta en eftermiddagspromenad eller anmäla dig till ett basketlag. Det kan göra att livet känns lättare när man har något att se fram emot efter den långa skoldagen. Dessutom kan du säkert hitta kompisar inom det nya intresset!
2) Plugga in mer än 45 minuter i sträck. Undervisningar har faktiskt visat att det inte är bra att plugga mer än 45 minuter på raken. Ta en paus på sådär 10 minuter, gå på toa, drick ett glas vatten eller skicka ett sms till någon kompis och gör personen glad. Gladhet smittar! Sen har du säkert samlat nya krafter och kan gå tillbaka till plugget.
3) Bjud hem någon kompis när du ska plugga till ett prov! Det är ju mycket roligare att plugga tillsammans. Fixa något gott att äta, tex några kakor eller mixa en god smoothie. Hitta en skön plats och plugga till sammans. Passa även på att förhöra varandra.
4) Gör läxorna direkt när du får de! Du ligger och ska sova, du har suttit framför datorn och chattad med den där supersnygga killen hela kvällen. När du äntligen ska få sova kommer du ihåg att du ska ha läxförhör i ämnet du är mindre bra på dagen efter. Känner du igen dig? Det tror jag dem flesta gör! Gör alltid dina läxor direkt när du får dem så slipper du tänka på det sen.
5) Fråga alltid om hjälp när du behöver! Du blir inte bättre i skolan för att du är tyst när du inte förstår. Även om det känns jobbigt att be om hjälp, så lärarna finns ju för att hjälpa. Dem är inte där för sin egen skull mer än att bonusen är att dem tjänar pengar såklart. Men dem vill hjälpa dig! Om du inte förstår så försök alltid att fråga. Om du har riktigt jobbigt med att fråga så tyck inte illa om dig själv, det är inget ovanligt att tycka det är jobbigt! Belöna dig med något, som att köpa den där jättefina tröjan efter skolan om du har räckt upp handen och frågat. Sätt mål för hur mycket du ska fråga/räcka upp handen och höj efter hand.

Jag vet att många klagar på skolan och att det är så mycket, därför ville jag göra den här lilla guiden för jag är en av de som klarar av skolan väldigt bra. Om det blir uppskattad kanske det kommer en del två. Vill gärna höra vad ni tycker. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0