Hur jag redigerar porträttbilder



Skärpa på ögonen - Självklart "siktar" jag på ögonen när jag fotar, men lite mer skärpa skadar ju aldrig. Det framhäver hela ansiktet och gör bilden så mycket snyggare, tycker jag. Skulle aldrig kunna redigera en porträttbild utan att jusera skärpan på ögonen :$
Kontrast - Jag fotar ju i RAW, och somsagt, då blir bilderna helt "råa", och då kan det vara bra att lägga på lite kontrast för att få fram klarare färger, det gör också bilden mycket mer levande.
Intensitet - Gör bilden liiiiite ljusare, så det ser ut som naturligt ljus som släpps in. På så sätt kan man få en tråkig & grå bild att se ut som vääärsta k00la fotograferingen!
Färgvariationer - Förut la jag på massa färg som såg helt onaturligt ut, nu har jag dock lärt mig och lägger bara på en liten skugga av någon färg som modellen har mycket av, eller som bara passar in i bilden. Stärker bilden helt enkelt.
Om modellen önskar, så tar jag bort tex finnar eller andra oönskade saker i ansiktet - Det kan jag göra om personen ber om det, en finne sådär kan jag ta bort. Men jag redigerar aldrig och verkligen aldrig modellens kropp, alla är ju fina precis som de är.

Jag redigerar näst intill allt i Photoshop Elements 10.

Kommentarer
Postat av: Julia

Kostar Photoshop elements 10? Är lite sugen på att skaffa det :)

2012-03-01 @ 08:52:39
URL: http://juliaz.blogg.se/
Postat av: karolinajonsson

Sugen på att tävla? :D



Vinn ett valfritt iphoneskal på min blogg;

http://jonssonsfoton.blogg.se/2011/december/utkast-dec-12-2011.html#comment



Vinn ett sminkkit;

http://jonssonsfoton.blogg.se/2012/february/vinn-sminkkit.html#comment



Eller varför inte ta en titt på min bloppis?

http://jonssonsfoton.blogg.se/category/bloppis.html



WOOPWOOP, ha det så bra! Och sorry om du inte gillar reklam ;*

2012-03-01 @ 09:05:24
URL: http://jonssonsfoton.blogg.se/
Postat av: Julia

sv. Okej, tack! :D

2012-03-01 @ 11:07:46
URL: http://juliaz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0